Juni 2024

 • Meer mensen in aanmerking voor hulp voedselbank

  28 juni 2024

  Sinds 1 juni 2024 zijn de normen om in aanmerking te komen voor hulp van voedselbanken ruimer geworden. Hiermee wil de voedselbank meer mensen in voedselnood helpen. De Voedselbank Alblasserdam hoopt dat u zich meldt als u weinig te besteden heeft en niet genoeg boodschappen kunt kopen.

 • Zomerpaspoort 2024: gratis activiteiten voor alle leeftijden

  28 juni 2024

  Nu de zomervakantie begint te naderen presenteert het ABC-team, met ondersteuning van Natuurlijk Alblasserdam en Scouting Alblasserdam, het Zomerpaspoort 2.0! De gehele zomervakantie staat weer bol van de meest uiteenlopende activiteiten. En dit jaar zijn ze voor alle leeftijden en helemaal gratis. Op zaterdag 6 juli gaan de inschrijvingen open.

 • Resultaten veiligheidsmonitor 2023

  26 juni 2024

  Benieuwd hoe de veiligheid in uw wijk wordt beleefd? De resultaten van de Veiligheidsmonitor 2023 zijn bekend. Maar liefst 675 Alblasserdammers uit alle wijken hebben hier een bijdrage aan geleverd.

 • Feestelijke start nieuw bestuur bij Kinderboerderij De Plantage op 3 juli

  24 juni 2024

  Op woensdag 3 juli vieren we de start van het nieuw bestuur van kinderboerderij De Plantage. De boerderij gaat weer zelfstandig verder nadat de gemeente tijdelijk het bestuur overnam. ‘We zijn blij dat er opnieuw enthousiaste vrijwilligers zijn die de kinderboerderij willen voortzetten’, zegt wethouder Marten Japenga

 • In gesprek met gym- en turnvereniging KDO

  19 juni 2024

  Al 115 jaar verzorgt KDO (Kracht Door Oefening) gym- en turnlessen in Alblasserdam. Met passie, toewijding en prestatie stimuleert KDO gezonde beweging en de ontwikkeling van vaardigheden in gymnastiek en turnen. Op dit moment telt de vereniging 440 leden, waaronder veel enthousiaste en sportieve kinderen.

 • Subsidie voor sport en bewegen in openbare ruimte

  19 juni 2024

  Organisaties als gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, zorgorganisaties, scholen en stichtingen kunnen een subsidie aanvragen om sporten en bewegen in de openbare ruimte, recreatiegebieden en sportlocaties te stimuleren. Dit is de stimuleringsregeling ‘sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte’ van de provincie Zuid-Holland.

 • Succesvolle was- en strijkservice in Alblasserdam

  19 juni 2024

  Sinds een half jaar is er een was- en strijkservice in het Multifunctioneel Centrum (MFC) Alblasserdam. Deze service is bedoeld voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar niet meer hun eigen wasgoed kunnen wassen en strijken. Er maken al 50 klanten gebruik van de service en er is ruimte om nog meer was te doen.

 • Een gezonde sport- en beweegomgeving met het Sportakkoord

  12 juni 2024

  Een actieve levensstijl verbetert de gezondheid en het geluk van onze inwoners. Daarom vinden wij aandacht voor sport, bewegen en preventie belangrijk. In het 'Sport- en Beweegakkoord' hebben we hiervoor doelen, afspraken en acties opgesteld. Aan dit akkoord werken sportverenigingen, welzijnsorganisaties, onderwijs, gemeente en ondernemers.

 • Openbare informatiebijeenkomst “Poort aan de Noord”

  12 juni 2024

  Op woensdag 19 juni 2024 wordt er door de gemeente Alblasserdam een openbare informatiebijeenkomst gehouden over de gebiedsvisie “Poort aan de Noord”. Dit is het gebied gelegen tussen de A15, de brug over de Noord, de bedrijventerreinen (w.o. het voormalige Nedstaalterrein) en de afrit van de A15.

 • Zwemwater Recreatieplas het Lammetjeswiel ruimschoots binnen PFAS-norm

  12 juni 2024

  Wat betreft het PFAS-gehalte valt het zwemwater van Recreatieplas het Lammetjeswiel ruim binnen de gestelde norm. Het RIVM bepaalt deze norm en publiceert deze advieswaarde voor PFAS in buitenwater. Deze advieswaarde van het PFAS-gehalte in zwemwater gelet op gezondheidsrisico’s mag maximaal 280 nanogram PEQ per liter zijn. In het Lammetjeswiel is de gemeten waarde 74. Dit valt dus ruim binnen de norm.

 • Nationale buitenspeeldag: diverse activiteiten in Alblasserdam

  11 juni 2024

  Morgen (woensdag 12 juni) is het weer de nationale buitenspeeldag. Ook in Alblasserdam zijn er allerlei activiteiten. Vanaf 14.00 uur zijn er activiteiten op het Raadhuisplein en in De Rederij. Het ABC-team organiseert sport- en spelactiviteiten en dansworkshops, één voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 en één voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Ook staan er leuke knikkerbanen klaar en kun je wat eten en drinken. Een medewerker van de bibliotheek gaat voorlezen.

 • Stroomstoring Chemours 10 juni

  10 juni 2024

  Om 9.25 heeft er een stroomstoring in regio Dordrecht plaatsgevonden, waardoor bij Chemours Dordrecht direct de veiligheidssystemen in werking zijn getreden.

 • Voorlopige uitslag Europees Parlementsverkiezing 2024

  09 juni 2024

  Dit zijn de voorlopige uitslagen van Alblasserdam voor de Europees Parlementsverkiezing.

 • Opkomst Europees Parlementsverkiezing 2024

  06 juni 2024

  Vandaag is de Europees Parlementsverkiezing 2024. Op deze pagina delen we de opkomstcijfers. De pagina wordt gedurende de dag bijgewerkt met actuele cijfers.

 • Bezuinigingen en verzwaren lasten noodzakelijk om Alblasserdam financieel gezond te houden

  05 juni 2024

  Om Alblasserdam financieel gezond te houden, is het nodig om de inkomsten en uitgaven in balans te houden. Daarom moeten er scherpe keuzes worden gemaakt om te bezuinigen. Dit komt onder meer door prijsstijgingen en onzekerheid over structurele inkomsten van de Rijksoverheid voor de langere termijn. Voor veel gemeenten heeft dit gevolgen, ook voor Alblasserdam.

 • Start verkoop woningen in Alblasserdam na verkrijgen onherroepelijke omgevingsvergunning

  05 juni 2024

  Na een intensief traject in nauwe samenwerking met de gemeente Alblasserdam is een onherroepelijke omgevingsvergunning verkregen. Hiermee kan de verkoop van de woningen op de Floris Klooswerf van start gaan.

 • Kopje koffie of thee met iets lekkers bij stembureau in de Rederij

  04 juni 2024

  Op 6 juni is de Europees Parlementsverkiezing. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. Een belangrijke dag. Keuzes in Europa hebben ook invloed op wat er in Nederland en zelfs in Alblasserdam gebeurt. Iedere stem telt!

 • Wie verdient er volgens u een koninklijke onderscheiding?

  04 juni 2024

  Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? Mantelzorg verleent, elke dag weer? En dat al jarenlang? Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze mensen vaak niet eens meer kunnen bestaan.