In gesprek met gym- en turnvereniging KDO

Al 115 jaar verzorgt KDO (Kracht Door Oefening) gym- en turnlessen in Alblasserdam. Met passie, toewijding en prestatie stimuleert KDO gezonde beweging en de ontwikkeling van vaardigheden in gymnastiek en turnen. Op dit moment telt de vereniging 440 leden, waaronder veel enthousiaste en sportieve kinderen.

Voor elk wat wils

Met een breed scala aan programma's en activiteiten biedt KDO voor elk wat wils. Van recreatieve gymnastieklessen, streetdance en groepslessen voor senioren tot intensieve turntrainingen voor wedstrijdniveau. De vereniging staat bekend om haar diversiteit en inclusiviteit. Hierdoor kunnen leden hun passie voor gymnastiek en turnen op hun eigen tempo en niveau verkennen en ontwikkelen.

Iedereen is welkom

KDO streeft naar een omgeving waarin elk lid zich gewaardeerd en ondersteund voelt, ongeacht het vaardigheidsniveau. Hiervoor combineert de vereniging professionele training, persoonlijke aandacht en een fijne sfeer. 

Proefles

Wilt u eens kijken of gymnastiek of turnen iets voor u of uw kind is? Dan kunt u een gratis proefles volgen bij één of twee groepen. De groepen, het lesrooster en meer informatie vindt u op www.kdo-alblasserdam.nl.

Viering 115-jarig bestaan

De vieringen van het 115-jarig bestaan van KDO belooft een eerbetoon te worden aan de rijke geschiedenis en de vele successen van de vereniging. Ook zal de vereniging vooruitkijken naar een toekomst vol nieuwe uitdagingen en kansen. Dankzij zeer hardwerkende mensen en de trouwe leden, blijft KDO letterlijk en figuurlijk een krachtige vereniging.

Foto van wethouder Freek de Gier met drie vrijwilligers van sportvereniging KDO

Dit artikel is onderdeel van een serie over sport en bewegen in Alblasserdam. Beweging is belangrijk voor de gezondheid. Een gezonde levensstijl draagt eraan bij dat je lekkerder in je vel zit en dat kinderen beter kunnen leren. Met deze serie brengen we de mogelijkheden om te sporten en bewegen in ons dorp in kaart. Bijvoorbeeld bij één van de vele verenigingen die kunnen blijven bestaan dankzij een goed bestuur, enthousiaste vrijwilligers en trouwe leden.