Succesvolle was- en strijkservice in Alblasserdam

Sinds een half jaar is er een was- en strijkservice in het Multifunctioneel Centrum (MFC) Alblasserdam. Deze service is bedoeld voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar niet meer hun eigen wasgoed kunnen wassen en strijken. Er maken al 50 klanten gebruik van de service en er is ruimte om nog meer was te doen.

Laagdrempelige werkgelegenheid

Naar aanleiding van het succes bracht wethouder Margreet de Deugd onlangs een bezoek aan de was- en strijkservice: “Het verzorgen van de was kan ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ook ontlast het de huishoudelijke ondersteuning. Tegelijkertijd levert de was- en strijkservice een leuke baan op voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij bijdragen aan de samenleving en zich van betekenis voelen.” 

De deelnemers van de dagbesteding van Werkvisie De Hoop doen nu onder begeleiding de was van 50 klanten uit Alblasserdam, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Een vrijwilliger haalt op vaste dagen de was thuis op. Hij maakt gelijk een praatje met de klanten, die erg blij zijn met de service. In het MFC wordt de was gemerkt, gewassen, gedroogd, gevouwen en gestreken. Het wasgoed wordt anoniem verwerkt en binnen drie werkdagen weer thuis gebracht.

Algemene voorziening

De was- en strijkservice is een algemene voorziening van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die nog in de opstartfase verkeert en een beperkte capaciteit kent. Op dit moment kunnen daarom alleen mensen die een indicatie hebben voor huishoudelijke ondersteuning gebruik maken van deze service. Wilt u ook gebruik maken van de was- en strijkservice? Meld dit dan via Het Brughuis bij uw wmo-consulent? Werkvisie De Hoop gaat graag voor u aan de slag! 

Meer informatie staat op www.wast-alblasserdam.nl.

Medewerkers van de was- en strijkservice in MFC Maasplein