Nationale buitenspeeldag: diverse activiteiten in Alblasserdam

Morgen (woensdag 12 juni) is het weer de nationale buitenspeeldag. Ook in Alblasserdam zijn er allerlei activiteiten. Vanaf 14.00 uur zijn er activiteiten op het Raadhuisplein en in De Rederij. Het ABC-team organiseert sport- en spelactiviteiten en dansworkshops, één voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 en één voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Ook staan er leuke knikkerbanen klaar en kun je wat eten en drinken. Een medewerker van de bibliotheek gaat voorlezen.

Rond de speeltuin in wijk Kinderdijk zijn er oud-Hollandse spelletjes. 

Op de buitenspeeldag vieren we dat we kunnen spelen en vragen we ook aandacht voor het belang daarvan. Buiten spelen is o.a. goed voor de ontwikkeling van de motoriek, het creatiever worden, het opbouwen van zelfvertrouwen, de sociale contacten en om gezond te blijven. Het is niet voor niks dat de buitenspeeldag valt in de Week voor de Gezonde Jeugd!

Donderdag is van 15.30 tot 17.30 de voorronde van het NK knikkeren op het Raadhuisplein. Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6 – 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.nkknikkeren.nl/inschrijven op het Raadhuisplein. De finale is op 22 juni in Ouwehands dierenpark!