Meer mensen in aanmerking voor hulp voedselbank

Sinds 1 juni 2024 zijn de normen om in aanmerking te komen voor hulp van voedselbanken ruimer geworden. Hiermee wil de voedselbank meer mensen in voedselnood helpen. De Voedselbank Alblasserdam hoopt dat u zich meldt als u weinig te besteden heeft en niet genoeg boodschappen kunt kopen.

Direct hulp

De voedselbank in ons dorp is er om u te helpen. Dit kan via Het Brughuis, via SchuldHulpMaatje of rechtstreeks bij de voedselbank via info@voedselbankalblasserdam.nl. U krijgt direct voedselhulp en later tijdens een intake wordt berekend wat het leefgeld is. Dit hangt van verschillende factoren af zoals de gezinssamenstelling, het inkomen, bepaalde uitgaven en eventuele schulden. Is het leefgeld minder dan het criterium, dan kunt u elke week boodschappen halen bij de voedselbank. Ook kan de voedselbank u, indien gewenst, de weg wijzen naar andere hulp, zoals de Kledingbank.

Overzicht van hulp bij geldzaken

Wij willen een dorp zijn waar het goed wonen, werken en opgroeien is voor jong en oud. Geldzorgen en schulden kunnen dit in de weg staan. In ons dorp zijn veel voorzieningen en initiatieven die kunnen helpen. Voedselbank Alblasserdam is er één van. Op onze website staat een overzicht van partijen in ons dorp die kunnen helpen. 

Overzicht van hulp bij geldzaken in ons dorp