Veiligheid

De gemeente heeft een belangrijke rol in de veiligheid van mensen in Alblasserdam. We werken daarvoor samen met veel organisaties, zoals de brandweer, de politie en de GGD.

 • Hulpdiensten

  Goed voorbereid zijn op incidenten, groot en klein, kan veel leed voorkomen. U heeft daarin zelf ook een verantwoordelijkheid. De gemeente helpt u hier graag bij. Neem daarvoor contact met ons op via veiligheid@alblasserdam.nl.

  Lees meer

 • Integraal Veiligheidsplan

  Gemeente Alblasserdam werkt samen met inwoners, partners en ondernemers aan een dorp waar iedereen prettig kan wonen, werken, ondernemen en recreëren. Hoe we dat doen, staat in het Integraal Veiligheidsbeleid en uitvoeringsplan. Elke vier jaar wordt een nieuw IVP opgesteld.

  Lees meer

 • Burenoverlast

  U kunt last hebben van uw buren als er bijvoorbeeld vaak luide muziek te horen is. Of als er veel rommel in de tuin ligt. Dit kan ongedierte aanlokken of erg stinken. Ook kan het zijn dat uw buurman of buurvrouw zichzelf niet goed verzorgd of in de war is.

  Lees meer

 • Huiselijk geweld

  Maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Of bent u zelf slachtoffer van mishandeling? U kunt voor advies of een melding ALTIJD terecht bij Veilig Thuis (Zuid-Holland Zuid) via 0800-2000. Dit kan ook anoniem.

  Lees meer

 • Ondermijning

  Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de gemeente. We werken daarom samen met de politie en het openbaar ministerie aan het bestrijden van ondermijning. Samen maken we een omgeving waar criminelen geen kans hebben.

  Lees meer

 • WhatsApp buurtpreventie

  Via WhatsApp kunnen wijkbewoners elkaar attenderen op verdachte of alarmerende situaties. In Alblasserdam zijn er meerdere WhatsApp-groepen voor buurtpreventie.

  Lees meer

 • Resultaten veiligheidsmonitor 2023

  26 juni 2024

  Benieuwd hoe de veiligheid in uw wijk wordt beleefd? De resultaten van de Veiligheidsmonitor 2023 zijn bekend. Maar liefst 675 Alblasserdammers uit alle wijken hebben hier een bijdrage aan geleverd.

  Lees meer