Maart 2023

 • Kinderboerderij De Plantage weer 'als nieuw'

  13 maart 2023

  Afgelopen weekend hebben zo'n veertig vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken bij kinderboerderij De Plantage. Er is veel werk verzet. De varkensstal is geschilderd, er is een nieuwe kast achter de werkplaats gebouwd, de moestuin is vernieuwd en in de plantenbakken staan nieuwe planten. Dit project maakte onderdeel uit van NL Doet, een landelijk initiatief om vrijwilligerswerk te stimuleren.

 • Krap zitten, ruim genieten!

  13 maart 2023

  Kunt u door de hoge prijzen uw rekeningen niet meer betalen? Of heeft u al langer moeite om rond te komen? Dan nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst 'Krap zitten, ruim genieten!' Van harte welkom op vrijdag 17 maart van 14.00-16.00 uur voor een high tea in Het Brughuis, Ieplaan 2 in Alblasserdam.

 • Te hoge rekening voor de gemeentelijke belastingen

  15 maart 2023

  Woningeigenaren in Alblasserdam hebben dit jaar een te hoge rekening voor Onroerende Zaakbelasting (OZB) ontvangen. SVHW zorgt voor een automatische teruggave van het teveel betaalde bedrag. De gemeente stuurt een persoonlijke brief met excuses en uitleg over de oplossing.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen provincie en waterschap 2023

  16 maart 2023

  Op 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap Rivierenland. De voorlopige uitslagen zijn bekend.

 • Fruitbomen in Baandersstraat

  16 maart 2023

  Vandaag zijn er 22 fruitbomen in de Baandersstraat geplant. De bomen vormen het laatste onderdeel van de reconstructie van deze straat. Bewoners gaven aan het begin van het project aan dat ze voldoende groen en bomen erg belangrijk vonden. Vanwege alle kabels en leidingen in de grond was dat best een uitdaging. Dankzij innovatieve boombakken en deze fruitbomen is het toch gelukt.

 • Controle stemmen verkiezingen gestaakt tot vrijdagochtend

  16 maart 2023

  Het gemeentelijk stembureau in de Rederij is vandaag gestart met de controle van de processen-verbaal (overzicht van de stemmen) van de stembureaus. De zitting op het gemeentelijk stembureau is vanavond om 22.00 uur geschorst tot morgenochtend 9.00 uur.

 • Zwemmers opgelet! Badenkaarten en abonnementen vervallen binnenkort

  20 maart 2023

  Heeft u nog een badenkaart of een zwemabonnement voor zwembad Blokweer? Lees dan snel verder! Het zwembad gaat binnenkort over op een ander computersysteem. Oude pasjes zijn vanaf 1 september niet meer geldig en tegoeden komen te vervallen. Via een formulier kunt u gemakkelijk uw geld terugkrijgen.

 • Afval scheiden

  23 maart 2023

  Afval scheiden is belangrijk en nuttig. Door te scheiden, kunnen we grondstoffen opnieuw gebruiken. Dat is beter voor het milieu. Maar misschien nog wel belangrijker: we besparen er geld mee. Afval scheiden heeft dus écht zin.

 • Flexwonen aan de Pieter de Hoochplaats

  23 maart 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam heeft besloten dat er 40 tot 60 tijdelijke woningen ('flexwoningen') aan de Pieter de Hoochplaats komen. Dit is op de plek waar vroeger de christelijke basisschool de Loopplank was gevestigd. Op 23 maart 2023 worden de omwonenden van deze locatie via een brief op de hoogte gesteld.