Kinderboerderij De Plantage weer 'als nieuw'

Afgelopen weekend hebben zo'n veertig vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken bij kinderboerderij De Plantage. Er is veel werk verzet. De varkensstal is geschilderd, er is een nieuwe kast achter de werkplaats gebouwd, de moestuin is vernieuwd en in de plantenbakken staan nieuwe planten. Dit project maakte onderdeel uit van NL Doet, een landelijk initiatief om vrijwilligerswerk te stimuleren.

2023-03-11 Kinderboerderij De Plantage - NL doetMoestuin

"Het was een ontzettend drukke dag", vertelt beheerder Ilona Klop. "Andere jaren komen er meestal zo'n 15 tot 20 vrijwilligers helpen, maar dit jaar zaten we op het dubbele. Dat was echt superfijn, want velen handen maken licht werk." Bijzonder is ook dat 'Hornbach helpt' ondersteuning kwam bieden bij het vernieuwen van de moestuin. Ze hebben er een heel nieuw hek omheen gezet en de grond klaar gemaakt om er straks te zaaien. "Straks groeien hier allerlei groentes en fruit zoals wortel, sla, tomaat en aardbeien. We willen de moestuin ook gaan gebruiken voor educatieve doeleinden," licht Ilona Klop toe. De lunch voor de vrijwilligers werd zaterdag verzorgd door supermarkt Plus van Holten. 

Belangrijk 

Wethouder Marten Japenga, wethouder buitenruimte en tijdelijk voorzitter van het bestuur van de kinderboerderij is blij met de actieve vrijwilligers. "Ik ben ontzettend blij dat de inzet van deze mensen. Mede dankzij hen kunnen dit soort voorzieningen blijven bestaan. Vrijwilligerswerk, in alle vormen en maten, is een onmisbaar element in ons dorp. Samen maken we Alblasserdam."