Recreatie en toerisme

In en om Alblasserdam zijn volop mogelijkheden voor recreatie en toerisme.

Alblasserdam heeft onder meer een eigen recreatiegebied: het Lammetjeswiel. Daar vindt u een strandje, een ligweide en speeltoestellen voor kinderen. Meer informatie leest u op de pagina over het Lammetjeswiel.

Sport
Ook heeft het dorp meerdere jachthavens. Sporten kan in Sport Centrum Blokweer dat beschikt over een overdekt zwembad en een sporthal. U kunt ook terecht op de sportparken Molenzicht en Souburgh.

VVV
Het VVV informatiepunt vind u bij de Touristinfo aan het Zuiderstek 1 in Alblasserdam. Hier kunt u terecht voor o.a. het huren van een fiets of boot en vind u alle informatie over Kinderdijk en de Alblasser- en Krimpenerwaard. Voor meer informatie vindt u op de website van de VVV:

Camperpark
Steeds vaker komen de bezoekers van Kinderdijk met de camper. Alblasserdam heeft een eigen camperpark waar toeristen kunnen overnachten: Camperpark Kinderdijk. Meer informatie vindt u op de website van het camperpark

Zelf ondernemen?
Heeft u plannen om bijvoorbeeld een hotel te beginnen of wilt u een evenement organiseren? Lees meer informatie op de pagina's Vergunningen en Horeca en detailhandel