Recreatie en toerisme

In en om Alblasserdam zijn volop mogelijkheden voor recreatie en toerisme.

Alblasserdam heeft onder meer een eigen recreatiegebied: het Lammetjeswiel. Daar vindt u een strandje, een ligweide en speeltoestellen voor kinderen. Meer informatie leest u op de pagina over het Lammetjeswiel.

Sport

Ook heeft het dorp meerdere jachthavens. Sporten kan in Sportcentrum Blokweer dat beschikt over een overdekt zwembad en een sporthal. U kunt ook terecht op de sportparken Molenzicht en Souburgh.

VVV

Het VVV informatiepunt vind u bij de Touristinfo aan het Zuiderstek 1 in Alblasserdam. Hier kunt u terecht voor o.a. het huren van een fiets of boot en vind u alle informatie over Kinderdijk en de Alblasser- en Krimpenerwaard. Meer informatie vindt u op de website van de VVV.

Camperpark

Alblasserdam heeft een eigen camperpark waar toeristen kunnen overnachten: Camperpark Kinderdijk. Meer informatie vindt u op de website van het camperpark.

Kinderdijk, UNESCO werelderfgoed

Vanuit Alblasserdam fiets je zo het werelderfgoed Kinderdijk in. De molens van Kinderdijk, waarvan één op Alblasserdams grondgebied, moet je zeker eens in je leven bezocht hebben. Niet voor niets hebben bezoekers van over de hele wereld dit unieke stukje Nederland al bewonderd. De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Vaar mee met de rondvaartboot, kom binnen in de museummolens en ontdek de persoonlijke verhalen van de molenaars. Meer informatie vindt u op www.kinderdijk.nl.

Zelf ondernemen?

Heeft u plannen om bijvoorbeeld een hotel te beginnen of wilt u een evenement organiseren? Lees meer informatie op de pagina's Vergunningen en Horeca en detailhandel