Nieuws

 • Duurzame bedrijven dagen

  09 november 2023

  Binnenkort vinden weer de duurzame bedrijven dagen plaats. Van 16 t/m 30 november stellen duurzame Alblasserdamse ondernemers hun deuren open voor belangstellenden. Zo inspireren ze elkaar en werken we samen toe naar een duurzaam dorp.

 • Veiligheidsmonitor 2023 gaat van start

  07 augustus 2023

  Heeft u last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen uit de Veiligheidsmonitor. Vanaf deze week ontvangen 600 willekeurig gekozen inwoners een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen provincie en waterschap 2023

  16 maart 2023

  Op 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap Rivierenland. De voorlopige uitslagen zijn bekend.

 • Scholieren op bezoek bij technische bedrijven

  22 februari 2023

  De 9e editie van de Techniekroute is een groot succes geworden. Tijdens dit evenement bezoeken alle leerlingen uit groep 8 van Alblasserdamse basisscholen twee bedrijven in de technische sector. Zo maken ze kennis met technische beroepen. “Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers,” aldus wethouder Freek de Gier. "Beroepsoriëntatie is belangrijk," vult wethouder Margreet de Deugd aan.

 • "Samen gaan we deze klus klaren"

  09 februari 2023

  Aannemer De Vries Werkendam gaat de renovatie van het zwembad in Alblasserdam uitvoeren. "Het is fijn dat we aan de slag kunnen," vertelt wethouder De Gier. Jan Luijten, directeur van De Vries Werkendam vult hem aan: "Deze klus past perfect bij ons."

 • Inwoners mogen per wijk meedenken over fit en groen Alblasserdam

  02 februari 2023

  De komende zes maanden gaat de gemeente met inwoners in gesprek over hoe Alblasserdam de komende jaren fit en groen gaat worden. Hiervoor organiseert de gemeente per wijk een bijeenkomst, een wijkwandeling en inloopuurtjes. Het is ook mogelijk ideeën te plaatsen op suggestieborden in de wijk of in de brievenbus te doen van het ideeënvraagteken op het Raadhuisplein. Inwoners kunnen er ook voor kiezen een vragenlijst in te vullen.

 • Groene Long en gemeente werken samen aan de biodiversiteit

  24 januari 2023

  Stichting de Groene Long Alblasserdam heeft de rapportage 'Biodiversiteit in Alblasserdam' aangeboden aan wethouder Marten Japenga. In dit rapport staan een aantal suggesties om de biodiversiteit in het dorp te verbeteren. Het gemeentebestuur is blij met deze handreiking.

 • Jan Heijkoop waarnemend burgemeester in Alblasserdam

  19 januari 2023

  Op 31 januari neemt burgemeester Jaap Paans in een buitengewone raadsvergadering na 7,5 jaar afscheid van Alblasserdam. Op donderdag 30 maart wordt naar verwachting de nieuwe kroonbenoemde burgemeester geïnstalleerd. In de tussenliggende periode zal Jan Heijkoop waarnemen als burgemeester.

 • Chris Noordzij (14 jaar) ontwerpt graffiti op halfpipe

  12 januari 2023

  De halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan is bespoten met graffiti. Het ontwerp van de tekening is gemaakt door Chris Noordzij. Hij is 14 jaar oud en heeft tot zijn 9e altijd in Alblasserdam gewoond. Hij zit momenteel in het tweede jaar van de Praktijkschool de Sprong in Sliedrecht. En ook al woont hij tegenwoordig in Papendrecht, hij komt nog elke twee weken naar het Jeugd-Punt in Alblasserdam. "Het is daar gewoon altijd heel gezellig."

 • Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

  22 december 2022

  De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.