Nieuws

 • Avond over pleegzorg in Alblasserdam

  19 mei 2023

  Op 1 juni van 19.30 tot 21.00 uur organiseert de gemeente Alblasserdam in Landvast een avond over pleegzorg. Tijdens deze avond kunnen pleegzorgouders elkaar ontmoeten. Daarnaast kunnen inwoners die mogelijk pleegouder zouden willen worden informatie ophalen. Doel van deze avond is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment wachten ongeveer 900 kinderen in Nederland op een pleeggezin. Oog voor elkaar is een van de speerpunten van het college. In Alblasserdam willen we dan ook ons steentje bijdragen.

 • Scootmobiel Informatiecursus in Alblasserdam

  17 mei 2023

  Op dinsdag 16 mei organiseerde Veilig Verkeer Nederland (VVN), samen met de gemeente Alblasserdam, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Scootmobiel Informatiecursus. Ook wethouder Marten Japenga kwam een kijkje nemen. “Steeds meer personen maken gebruik van een scootmobiel, goed dat deze training om veilig te blijven deelnemen aan het verkeer.”

 • Renovatie van het zwembad van start

  17 mei 2023

  Aannemer De Vries Werkendam begint deze week met het ontmantelen van de zwembadbak. Ze laten het laatste water uit de bak lopen, gaan installaties loskoppelen en richten een bouwplaats in. Omdat het meeste werk in het gebouw zelf plaatsvindt, is de verwachting dat de overlast voor omwonenden beperkt blijft.

 • Projectplan Flexwoningen Alblasserdam “De Loopplank”

  16 mei 2023

  Het projectplan Flexwoningen Alblasserdam “De Loopplank” is dinsdag 16 mei besproken met het gemeentebestuur. De omwonenden zijn per digitale nieuwsbrief geïnformeerd en ontvangen nog een brief. Ook worden zij gevraagd om voorafgaand aan de bouw deel te nemen in een adviesgroep.

 • Aanleg glasvezel in de gemeente Alblasserdam

  15 mei 2023

  De gemeente Alblasserdam is al enige tijd bezig om glasvezel voor alle burgers en bedrijven mogelijk te maken. Glasvezel kent vele voordelen; zo ontvangen huishoudens en bedrijven via glasvezel sneller internet, televisie en telefonie en is de up- en downloadsnelheid gelijk. Interactieve communicatie loopt hierdoor ongestoord, snel en efficiënt. Deze factoren dragen vervolgens weer bij aan de leefbaarheid, vitaliteit en aan de bruisende economie van een gemeente. Of je nu in het centrum van een stad of in het buitengebied woont of werkt; je ontkomt niet aan de noodzaak van een goede en snelle internetverbinding.

 • Denk mee over laadpalen

  03 mei 2023

  Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Daarom breiden we het aantal oplaad-plekken uit. Wilt u meedenken waar deze nieuwe laadpalen moeten komen? Reageer dan vóór 14 juni 2023.

 • Team Sportservice Alblasserdam van start

  01 mei 2023

  Vanaf 1 april is Team Sportservice Alblasserdam gestart in Alblasserdam. Ruben van Zeijl is gestart als verenigingsadviseur en coördinator sport- en preventie.

 • Dodenherdenking 4 mei en herdenking bombardement 11 mei 1940

  Op donderdag 4 mei is de nationale dodenherdenking. Die dag herdenken wij de slachtoffers van oorlogsgeweld. In Alblasserdam is ook een plechtigheid. Daarnaast herdenken wij op donderdag 11 mei de slachtoffers van het bombardement op Alblasserdam van 11 mei 1940.

 • Krap zitten, ruim genieten!

  13 maart 2023

  Kunt u door de hoge prijzen uw rekeningen niet meer betalen? Of heeft u al langer moeite om rond te komen? Dan nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst 'Krap zitten, ruim genieten!' Van harte welkom op vrijdag 17 maart van 14.00-16.00 uur voor een high tea in Het Brughuis, Ieplaan 2 in Alblasserdam.

 • Scholieren op bezoek bij technische bedrijven

  22 februari 2023

  De 9e editie van de Techniekroute is een groot succes geworden. Tijdens dit evenement bezoeken alle leerlingen uit groep 8 van Alblasserdamse basisscholen twee bedrijven in de technische sector. Zo maken ze kennis met technische beroepen. “Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers,” aldus wethouder Freek de Gier. "Beroepsoriëntatie is belangrijk," vult wethouder Margreet de Deugd aan.