Nieuws

 • Subsidie voor sport en bewegen in openbare ruimte

  19 juni 2024

  Organisaties als gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, zorgorganisaties, scholen en stichtingen kunnen een subsidie aanvragen om sporten en bewegen in de openbare ruimte, recreatiegebieden en sportlocaties te stimuleren. Dit is de stimuleringsregeling ‘sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte’ van de provincie Zuid-Holland.

 • Succesvolle was- en strijkservice in Alblasserdam

  19 juni 2024

  Sinds een half jaar is er een was- en strijkservice in het Multifunctioneel Centrum (MFC) Alblasserdam. Deze service is bedoeld voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar niet meer hun eigen wasgoed kunnen wassen en strijken. Er maken al 50 klanten gebruik van de service en er is ruimte om nog meer was te doen.

 • In gesprek met gym- en turnvereniging KDO

  19 juni 2024

  Al 115 jaar verzorgt KDO (Kracht Door Oefening) gym- en turnlessen in Alblasserdam. Met passie, toewijding en prestatie stimuleert KDO gezonde beweging en de ontwikkeling van vaardigheden in gymnastiek en turnen. Op dit moment telt de vereniging 440 leden, waaronder veel enthousiaste en sportieve kinderen.

 • Een gezonde sport- en beweegomgeving met het Sportakkoord

  12 juni 2024

  Een actieve levensstijl verbetert de gezondheid en het geluk van onze inwoners. Daarom vinden wij aandacht voor sport, bewegen en preventie belangrijk. In het 'Sport- en Beweegakkoord' hebben we hiervoor doelen, afspraken en acties opgesteld. Aan dit akkoord werken sportverenigingen, welzijnsorganisaties, onderwijs, gemeente en ondernemers.

 • Openbare informatiebijeenkomst “Poort aan de Noord”

  12 juni 2024

  Op woensdag 19 juni 2024 wordt er door de gemeente Alblasserdam een openbare informatiebijeenkomst gehouden over de gebiedsvisie “Poort aan de Noord”. Dit is het gebied gelegen tussen de A15, de brug over de Noord, de bedrijventerreinen (w.o. het voormalige Nedstaalterrein) en de afrit van de A15.

 • Zwemwater Recreatieplas het Lammetjeswiel ruimschoots binnen PFAS-norm

  12 juni 2024

  Wat betreft het PFAS-gehalte valt het zwemwater van Recreatieplas het Lammetjeswiel ruim binnen de gestelde norm. Het RIVM bepaalt deze norm en publiceert deze advieswaarde voor PFAS in buitenwater. Deze advieswaarde van het PFAS-gehalte in zwemwater gelet op gezondheidsrisico’s mag maximaal 280 nanogram PEQ per liter zijn. In het Lammetjeswiel is de gemeten waarde 74. Dit valt dus ruim binnen de norm.

 • Nationale buitenspeeldag: diverse activiteiten in Alblasserdam

  11 juni 2024

  Morgen (woensdag 12 juni) is het weer de nationale buitenspeeldag. Ook in Alblasserdam zijn er allerlei activiteiten. Vanaf 14.00 uur zijn er activiteiten op het Raadhuisplein en in De Rederij. Het ABC-team organiseert sport- en spelactiviteiten en dansworkshops, één voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 en één voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Ook staan er leuke knikkerbanen klaar en kun je wat eten en drinken. Een medewerker van de bibliotheek gaat voorlezen.

 • Stroomstoring Chemours 10 juni

  10 juni 2024

  Om 9.25 heeft er een stroomstoring in regio Dordrecht plaatsgevonden, waardoor bij Chemours Dordrecht direct de veiligheidssystemen in werking zijn getreden.

 • Uitslagen Europees Parlementsverkiezing 6 juni 2024

  10 juni 2024

  Op deze pagina staan de uitslagen van de Europees Parlementsverkiezing van 6 juni 2024.

 • Voorlopige uitslag Europees Parlementsverkiezing 2024

  09 juni 2024

  Dit zijn de voorlopige uitslagen van Alblasserdam voor de Europees Parlementsverkiezing.