Nieuws

 • Kunst- en cultuurweek in Alblasserdam (2-7 oktober)

  27 september 2023

  Het Cultureel Netwerk Alblasserdam organiseert in samenwerking met de gemeente Alblasserdam dit jaar voor het eerst een kunst- en cultuurweek. In de week van 2-6 oktober zijn er open repetitieavonden van muziek- en dansverenigingen.

 • Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen

  27 september 2023

  Donderdag 28 september organiseert het Regionaal Energieloket samen met de gemeente een informatieavond over zonnepanelen. Tijdens dit webinar (een online bijeenkomst) geven we woningeigenaren uitleg over zonnepanelen. Bewoners kunnen ook vragen stellen aan de experts. Na afloop van de informatiebijeenkomst start een collectieve inkoopactie. Deelname aan het webinar is gratis en geheel vrijblijvend.

 • Camera-auto maakt foto's in Alblasserdam

  26 september 2023

  Het bedrijf CycloMedia maakt tussen oktober en december 360 graden panoramafoto's in Alblasserdam.

 • Europees verbod op PFAS stap dichterbij

  22 september 2023

  De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht pleiten al jaren voor een verbod op PFAS. Deze oproep krijgt steun, ook in Alblasserdam. Europa werkt aan een verbod op het maken, verhandelen en gebruiken van PFAS. Dat voorstel ligt nu op tafel.

 • Alblasserdam bereidt zich voor op ontwikkelingen in zorg en wonen

  22 september 2023

  Op woensdagochtend 20 september kwam een afvaardiging van 15 zorgpartijen die actief zijn in Alblasserdam bij elkaar in het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de toekomstige zorgverlening in ons dorp en over de combinatie met wonen.

 • Aanmelden voor het bewonerspanel

  19 september 2023

  Vindt u het leuk om mee te denken over Alblasserdam? Dan kunt u zich aanmelden voor het bewonerspanel.

 • Subsidie voor vergroening

  19 september 2023

  Hitte en hoosbuien, we krijgen er steeds vaker mee te maken. Door klimaatverandering komen extreme weersituaties vaker voor en de overlast ervan wordt groter. Om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen, is vergroenen een goede stap. Het waterschap Rivierenland stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Op veel plekken in Alblasserdam krijgt u zelfs 50% van de kosten vergoed.

 • Contactpunt voor geldzorgen op de werkvloer

  18 september 2023

  Het leven is duur en het aantal mensen met geldzorgen groeit. Heeft u moeite om rond te komen terwijl u werk heeft? Of merkt u als werkgever dat dit speelt bij uw medewerkers? Dan kunt u terecht bij het Contactpunt Geldzorgen op de werkvloer dat sinds 1 september open is.

 • Evenement organiseren in 2024? Geef het door vóór 30 september 2023

  18 september 2023

  Heeft u plannen om in 2024 een evenement te organiseren? Geef het dan vóór 30 september 2023 door. Het gaat bij dit termijn (nog) niet om de volledige vergunningsaanvraag. Uw aanmelding gebruiken wij om de evenementenkalender 2024 samen te stellen.

 • Denk mee! U kunt tot 23 september reageren op het concept Uitvoeringsprogramma 2024

  15 september 2023

  Als gemeente vinden we het belangrijk om samen met onze inwoners en partners te werken aan een nog mooier Alblasserdam. Daarom bieden wij iedereen de kans om op het concept Uitvoeringsprogramma 2024 te reageren.