RSS icoon
  • Deze week anoniem en zonder gevolgen wapens inleveren

11 oktober 2021

Iedereen kan anoniem wapens inleveren tijdens de Week van de Veiligheid die duurt tot 17 oktober. Gemeente en politie moedigen vooral jongeren en jongvolwassenen aan om dit te doen.

• Hulp bij coronatoegangsbewijs in De Rederij

06 oktober 2021

Heeft u hulp nodig bij het maken van een digitaal of papieren coronatoegangsbewijs? Kom dan op dinsdag naar De Rederij. De sociaal raadslieden van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de vrijwilligers van de bibliotheek staan op die dag klaar om u te helpen.

• Collectieve inkoopactie HR++ glas

06 oktober 2021

Isolatie is als een warme jas voor uw huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat u minder hoeft te verwarmen. Daardoor kunt u flink besparen op uw energierekening. Het is ook goed voor het milieu. Het isoleren van uw woning is makkelijker, voordeliger en leuker wanneer dat samen kan. Daarom organiseren de gemeente Alblasserdam en het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie HR++ glas.

• Kees Jongmans opnieuw benoemd als wethouder

29 september 2021

De gemeenteraad van Alblasserdam heeft Kees Jongmans opnieuw benoemd tot wethouder namens de PvdA. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 september. Op 1 oktober volgt hij Dorien Zandvliet op van wie in dezelfde raadsvergadering afscheid werd genomen.

• Onderhoud aan bruggen Molensingel

22 september 2021

Vanaf maandag 27 september sluiten wij vier bruggen voor fietsers en voetgangers aan de Molensingel helemaal af voor onderhoud. Het gaat om twee bruggen in het fietspad tussen de Groen van Prinsterenstraat en de Waalsingel en de beide bruggen naar De Kreken (Waterland).

• Maatregelen geweldsincidenten gemeente Alblasserdam

22 september 2021

De noodbevelen voor de sluiting van de woningen in Alblasserdam worden verlengd tot 18 november 2021. De andere maatregelen blijven voorlopig in stand.

• Stemt u ook voor de toekomst van Alblasserdam?

17 september 2021

Hoe ziet u de toekomst van Alblasserdam? Meer huizen of meer bedrijven? Meer wegen of meer zonnepanelen?

• Ontvang berichten over uw buurt digitaal

25 juni 2021

Wilt u op de hoogte zijn en blijven van actuele zaken die spelen in uw buurt? Denk aan evenementen, kap- of bouwvergunningen, verkeersbesluiten en nieuwe of gewijzigde regelgeving? Deze informatie is vanaf 1 juli digitaal en 'op maat' beschikbaar.

• Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

01 april 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april.