• Zonnedak-project SchooneZon officieel van start

29 februari 2024

Vanmiddag was Marten Japenga, wethouder duurzaamheid, aanwezig bij het officiële startsein van het project SchooneZon in Nieuw-Lekkerland. Op de staldaken van de familie Damsteegt worden 730 zonnepanelen geïnstalleerd. Een mooi voorbeeld van het lokaal opwekken van schone, duurzame energie.

• Resultaten inwonersonderzoek LHBTIQ+ bekend

26 februari 2024

We willen graag dat iedereen zich thuis voelt in Alblasserdam. Dat staat in het collegeprogramma 2022-2026. Daarom wilden we inzicht in de houding van Alblasserdammers ten opzichte van (de aandacht voor) de LHBTIQ+ gemeenschap en de inzet van de gemeente om een inclusief dorp te zijn. Uit onderzoek blijkt dat de meningen van Alblasserdammers over het onderwerp sterk verdeeld zijn.

• Bezoekersmiddag berging Hawker Typhoon vliegtuig op 7 maart

23 februari 2024

Maandag 26 februari start de berging van het Hawker Typhoon vliegtuig in de polder Kortland. De berging gebeurt onder leiding van de Stafofficier vliegtuigbergingen en zijn team van Defensie. Geïnteresseerden zijn op 7 maart van harte welkom tijdens een bezoekersmiddag.

• Tiende Techniekroute erg geslaagd

21 februari 2024

Afgelopen week vond de 10e editie van de Techniekroute Alblasserdam plaats. Zo'n 250 leerlingen van groep 8 van de basisschool gingen op bezoek bij technische bedrijven.

• Gemeenteraad Alblasserdam stelt budget beschikbaar voor flexwoningen De Loopplank

14 februari 2024

De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de grondexploitatie van het project Flexwoningen De Loopplank. Deze beslissing zorgt ervoor dat dit woonproject doorgang kan vinden. De gemeenteraad heeft bovendien het benodigde budget beschikbaar gesteld om de oude school te slopen en de grond bouwrijp te maken. Dit is een belangrijke stap vooruit om het woningtekort in Alblasserdam aan te pakken.

• Verkenning locaties voor windmolens in de Alblasserwaard

12 februari 2024

Zonnepanelen en windmolens zijn een goede manier om lokaal duurzame energie op te wekken. In de regionale energiestrategie (RES) hebben we afgesproken dat er meer windenergie moet komen. Daarom gaan de gemeenten Molenlanden en Gorinchem op zoek naar geschikte locaties voor windmolens. Inwoners uit de hele regio worden uitgenodigd om mee te denken.

• Lokale belastingen op nieuw aanslagbiljet

09 februari 2024

In februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag lokale belastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag namens gemeente Alblasserdam van SVHW.

• Berging Hawker Typhoon vliegtuig in februari van start

31 januari 2024

Op maandag 26 februari 2024 start de berging van het Hawker Typhoon jachtvliegtuig dat op 28 september 1944 is neergestort in de polder Kortland.

• Nieuwe website voor vragen over energiebesparing in en om je huis

12 januari 2024

Voor onafhankelijk advies over energiebesparing, isolatie en andere duurzaamheidsmaatregelen kunnen inwoners van Alblasserdam terecht op het platform Duurzaam Drechtsteden. Ook is er informatie te vinden over subsidies en financiering.

• Teveel PFAS in eieren van hobbykippen

21 december 2023

Advies RIVM en GGD ZHZ: eet geen eieren van hobbykippen. Ruim driekwart van de geteste eieren van hobbykippen in de regio Zuid-Holland Zuid en Altena bevatten te hoge gehaltes aan verschillende soorten PFAS bevatten. Dit blijkt uit een eerste analyse van het eieronderzoek, dat in opdracht van de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht wordt uitgevoerd. Zowel het RIVM als de GGD Zuid-Holland Zuid adviseren mensen uit de regio uit voorzorg voorlopig geen eieren meer te eten van hobbykippen en vervolgonderzoek af te wachten. Eieren uit supermarkten en winkels zijn wel veilig. Er is geen directe link te leggen tussen de vervuiling van de eieren en Chemours.