• Carbidschieten tijdens de jaarwisseling

Carbidschieten mag tijdens de jaarwisseling op het grasveld aan de Kabelbaan, tegenover de carpoolplaats. Hierbij gelden een aantal regels. U moet vooraf toestemming vragen. Dit kan tot vrijdag 23 december door een e-mail te sturen naar veiligheid@alblasserdam.nl.

• Vogelgriep vastgesteld in Stolwijk

23 november 2022

Op een pluimveebedrijf in Stolwijk is vogelgriep vastgesteld. Alblasserdam ligt hemelsbreed binnen 10 km afstand. Daarom is er een vervoersverbod van kracht. Ook vragen we inwoners om alert te zijn.

• Bewoners kiezen ontwerp speelplek Drentsehof

15 november 2022

Donderdagmiddag hebben kinderen, ouders en omwonenden gestemd voor de inrichting van de speelplek in de Drentse buurt. Het winnende ontwerp bevat onder meer veertien speeltoestellen, een speelwadi gecombineerd met een waterparcours en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Aannemer Kompan mag de speelplek op die manier gaan maken.

• Natuurvriendelijke oevers aangelegd bij de Rembrandtlaan

11 november 2022

Op de overgang van de Rembrandtlaan en de Vondellaan in Alblasserdam heeft de gemeente natuurvriendelijke oevers aangelegd. Een natuurvriendelijke oever is een geleidelijk aflopende oever die helpt om wateroverlast te voorkomen en zorgt voor meer biodiversiteit.

• Raad akkoord met begroting

10 november 2022

Afgelopen dinsdag is de raad akkoord gegaan met de begroting voor komend jaar.

• Pleegzorg in het zonnetje

08 november 2022

Dit jaar is de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november. Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De huidige pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

• Aanleg glasvezel

29 november 2022

Op dit moment wordt er volop campagne gevoerd door bedrijven die glasvezel willen aanleggen in Alblasserdam.
    Er zijn nu drie bedrijven die bij ons een verzoek hebben gedaan om glasvezel aan te mogen leggen. De komende periode beoordelen wij de verzoeken van de glasvezelbedrijven.

• Veel input geleverd voor de profielschets nieuwe burgemeester

27 september 2022

Het bord waarop inwoners begin september konden meedenken over de nieuwe burgemeester is een groot succes geworden. Er zijn meer dan honderd reacties binnen gekomen. We vroegen Alblasserdammers waar de nieuwe burgemeester hart voor moet hebben en waar deze een ster in moet zijn.

• Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag

01 september 2022

Gisteren werd bekend dat criminelen de energietoeslag gebruiken om mensen op te lichten. We roepen inwoners op om alert te zijn. De enige plek waar Alblasserdammers de energietoeslag kunnen aanvragen is bij de Sociale Dienst Drechtsteden.