• Glasvezel internet

22 september 2022

Binnenkort wordt er gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Alblasserdam!

• Resultaten moestuinonderzoek PFAS bekend: nieuwe adviezen voor moestuineigenaren

16 september 2022

Het RIVM heeft het onderzoek naar PFAS in groenten en fruit uit moestuinen in de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden afgerond. De meeste inwoners in die gemeenten kunnen groenten en fruit uit eigen tuin eten. Een aantal moestuineigenaren moeten hierbij wel afwisselen met groenten en fruit uit de winkel. Bij enkele moestuinen uit Sliedrecht adviseert het RIVM om helemaal geen groenten of fruit uit de tuin te eten, tenzij de gewassen in bakken met potgrond uit de winkel zijn geteeld.

• Gemeenteraad gaat oplossing kiezen voor zwembad

16 september 2022

Op dinsdag 20 september 2022 spreekt de commissie Samenleving van de gemeenteraad over de twee oplossingen voor de problemen in zwembad Blokweer. Het gaat om het herstellen van het RVS-bassin of het vervangen van het huidige RVS-bassin door een betonnen bassin. Verwacht wordt dat de gemeenteraad op dinsdag 27 september een besluit neemt om één van deze oplossingen uit te gaan voeren.

• Asfalteren De Helling, Dam en Haven

13 september 2022

Tussen maandag 24 en vrijdag 28 oktober krijgen De Helling, Dam en Haven een nieuwe asfalt laag. Dit is nodig om de weg veilig en begaanbaar te houden. Aannemer KWS voert dit werk uit in opdracht van de gemeente. Er zijn op verschillende momenten wegafsluitingen. We adviseren inwoners om zich goed te informeren voordat ze de weg op gaan.

• Kijkje achter de schermen bij vluchtelingenopvang in Jozuakerk (deel 5 van serie)

16 september 2022

Sinds ruim drie maanden worden in ons dorp Oekraïense vluchtelingen opgevangen. 106 in de Jozuakerk aan de Ampèrestraat en 78 in de Havenkerk aan de Ieplaan. Jacqueline Rijnberg is projectleider en locatiemanager van de vluchtelingenopvang.

• Koninklijke Onderscheiding uitgereikt

08 september 2022

Op woensdag 7 september 2022 heeft de heer Van Verk de Erepenning voor menslievend hulpbetoon in brons ontvangen. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Paans. De heer Van Verk heeft onderscheiding ontvangen voor zijn bijzondere inzet tijdens de schietpartij op 6 mei jl. op een Zorgboerderij in Alblasserdam.

• Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag

01 september 2022

Gisteren werd bekend dat criminelen de energietoeslag gebruiken om mensen op te lichten. We roepen inwoners op om alert te zijn. De enige plek waar Alblasserdammers de energietoeslag kunnen aanvragen is bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

• Burgemeester kijkt tevreden terug: "Was een goed gesprek"

25 augustus 2022

Gisteravond heeft burgemeester Jaap Paans gesproken met ongeveer 20 actievoerders en sympathisanten van de boerenprotesten. Paans: "Het was een goed gesprek en ik ben blij dat ze naar me toegekomen zijn. Deze jongeren maken zich zorgen om hun toekomst. Ze zoeken naar een manier om hun geluid te laten horen."

• Kunstwerk als plek voor protestuiting

30 juli 2022

Burgemeester Paans heeft vandaag besloten om de protestvlag op het kunstwerk de Vier Windstreken in Alblasserdam voorlopig te laten hangen. Dit was een lastig besluit, omdat de gemeente zelf geen partij is in het conflict en neutraal wil blijven. Tegelijkertijd hebben we gemerkt dat verschillende Alblasserdammers steun willen betuigen aan de boeren. De gemeente wil - binnen het recht op demonstreren - aan die behoefte ruimte bieden. Ook de veiligheid van mensen tijdens het aanbrengen en verwijderen van vlaggen op grote hoogte, speelt mee in deze afweging.