Nieuws

 • Flexwonen aan de Pieter de Hoochplaats

  23 maart 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam heeft besloten dat er 40 tot 60 tijdelijke woningen ('flexwoningen') aan de Pieter de Hoochplaats komen. Dit is op de plek waar vroeger de christelijke basisschool de Loopplank was gevestigd. Op 23 maart 2023 worden de omwonenden van deze locatie via een brief op de hoogte gesteld.

 • Afval scheiden

  23 maart 2023

  Afval scheiden is belangrijk en nuttig. Door te scheiden, kunnen we grondstoffen opnieuw gebruiken. Dat is beter voor het milieu. Maar misschien nog wel belangrijker: we besparen er geld mee. Afval scheiden heeft dus écht zin.

 • Zwemmers opgelet! Badenkaarten en abonnementen vervallen binnenkort

  20 maart 2023

  Heeft u nog een badenkaart of een zwemabonnement voor zwembad Blokweer? Lees dan snel verder! Het zwembad gaat binnenkort over op een ander computersysteem. Oude pasjes zijn vanaf 1 september niet meer geldig en tegoeden komen te vervallen. Via een formulier kunt u gemakkelijk uw geld terugkrijgen.

 • Controle stemmen verkiezingen gestaakt tot vrijdagochtend

  16 maart 2023

  Het gemeentelijk stembureau in de Rederij is vandaag gestart met de controle van de processen-verbaal (overzicht van de stemmen) van de stembureaus. De zitting op het gemeentelijk stembureau is vanavond om 22.00 uur geschorst tot morgenochtend 9.00 uur.

 • Uitslagen verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2023

  16 maart 2023

  Op deze webpagina staan de uitslagen van de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen.

  De uitslagen op deze webpagina openen als pdf of Excel bestand.

 • Fruitbomen in Baandersstraat

  16 maart 2023

  Vandaag zijn er 22 fruitbomen in de Baandersstraat geplant. De bomen vormen het laatste onderdeel van de reconstructie van deze straat. Bewoners gaven aan het begin van het project aan dat ze voldoende groen en bomen erg belangrijk vonden. Vanwege alle kabels en leidingen in de grond was dat best een uitdaging. Dankzij innovatieve boombakken en deze fruitbomen is het toch gelukt.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen provincie en waterschap 2023

  16 maart 2023

  Op 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap Rivierenland. De voorlopige uitslagen zijn bekend.

 • Te hoge rekening voor de gemeentelijke belastingen

  15 maart 2023

  Woningeigenaren in Alblasserdam hebben dit jaar een te hoge rekening voor Onroerende Zaakbelasting (OZB) ontvangen. SVHW zorgt voor een automatische teruggave van het teveel betaalde bedrag. De gemeente stuurt een persoonlijke brief met excuses en uitleg over de oplossing.

 • Kinderboerderij De Plantage weer 'als nieuw'

  13 maart 2023

  Afgelopen weekend hebben zo'n veertig vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken bij kinderboerderij De Plantage. Er is veel werk verzet. De varkensstal is geschilderd, er is een nieuwe kast achter de werkplaats gebouwd, de moestuin is vernieuwd en in de plantenbakken staan nieuwe planten. Dit project maakte onderdeel uit van NL Doet, een landelijk initiatief om vrijwilligerswerk te stimuleren.

 • Krap zitten, ruim genieten!

  13 maart 2023

  Kunt u door de hoge prijzen uw rekeningen niet meer betalen? Of heeft u al langer moeite om rond te komen? Dan nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst 'Krap zitten, ruim genieten!' Van harte welkom op vrijdag 17 maart van 14.00-16.00 uur voor een high tea in Het Brughuis, Ieplaan 2 in Alblasserdam.

 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  24 februari 2023

  In februari verstuurt SVHW namens gemeente en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via Mijn Overheid en per post.

 • Scholieren op bezoek bij technische bedrijven

  22 februari 2023

  De 9e editie van de Techniekroute is een groot succes geworden. Tijdens dit evenement bezoeken alle leerlingen uit groep 8 van Alblasserdamse basisscholen twee bedrijven in de technische sector. Zo maken ze kennis met technische beroepen. “Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers,” aldus wethouder Freek de Gier. "Beroepsoriëntatie is belangrijk," vult wethouder Margreet de Deugd aan.

 • "Samen gaan we deze klus klaren"

  09 februari 2023

  Aannemer De Vries Werkendam gaat de renovatie van het zwembad in Alblasserdam uitvoeren. "Het is fijn dat we aan de slag kunnen," vertelt wethouder De Gier. Jan Luijten, directeur van De Vries Werkendam vult hem aan: "Deze klus past perfect bij ons."

 • Inwoners mogen per wijk meedenken over fit en groen Alblasserdam

  02 februari 2023

  De komende zes maanden gaat de gemeente met inwoners in gesprek over hoe Alblasserdam de komende jaren fit en groen gaat worden. Hiervoor organiseert de gemeente per wijk een bijeenkomst, een wijkwandeling en inloopuurtjes. Het is ook mogelijk ideeën te plaatsen op suggestieborden in de wijk of in de brievenbus te doen van het ideeënvraagteken op het Raadhuisplein. Inwoners kunnen er ook voor kiezen een vragenlijst in te vullen.

 • Aanvragen volmacht

  25 januari 2023

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen.
  Kan je zelf niet naar een stembureau toe, maar wil je wel graag je stem uit laten brengen? Dan kan iemand anders namens jou stemmen. Dit heet een volmacht afgeven.

 • Groene Long en gemeente werken samen aan de biodiversiteit

  24 januari 2023

  Stichting de Groene Long Alblasserdam heeft de rapportage 'Biodiversiteit in Alblasserdam' aangeboden aan wethouder Marten Japenga. In dit rapport staan een aantal suggesties om de biodiversiteit in het dorp te verbeteren. Het gemeentebestuur is blij met deze handreiking.

 • Jan Heijkoop waarnemend burgemeester in Alblasserdam

  19 januari 2023

  Op 31 januari neemt burgemeester Jaap Paans in een buitengewone raadsvergadering na 7,5 jaar afscheid van Alblasserdam. Op donderdag 30 maart wordt naar verwachting de nieuwe kroonbenoemde burgemeester geïnstalleerd. In de tussenliggende periode zal Jan Heijkoop waarnemen als burgemeester.

 • Iedereen een huisarts!

  19 januari 2023

  Woont u in Alblasserdam en kunt u geen huisarts vinden in of dichtbij ons dorp? Laat het ons dan weten via huisartsentekort@alblasserdam.nl.

 • Chris Noordzij (14 jaar) ontwerpt graffiti op halfpipe

  12 januari 2023

  De halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan is bespoten met graffiti. Het ontwerp van de tekening is gemaakt door Chris Noordzij. Hij is 14 jaar oud en heeft tot zijn 9e altijd in Alblasserdam gewoond. Hij zit momenteel in het tweede jaar van de Praktijkschool de Sprong in Sliedrecht. En ook al woont hij tegenwoordig in Papendrecht, hij komt nog elke twee weken naar het Jeugd-Punt in Alblasserdam. "Het is daar gewoon altijd heel gezellig."

 • Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

  22 december 2022

  De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.

 • Veel input geleverd voor de profielschets nieuwe burgemeester

  27 september 2022

  Het bord waarop inwoners begin september konden meedenken over de nieuwe burgemeester is een groot succes geworden. Er zijn meer dan honderd reacties binnen gekomen. We vroegen Alblasserdammers waar de nieuwe burgemeester hart voor moet hebben en waar deze een ster in moet zijn.

 • Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag

  01 september 2022

  Gisteren werd bekend dat criminelen de energietoeslag gebruiken om mensen op te lichten. We roepen inwoners op om alert te zijn. De enige plek waar Alblasserdammers de energietoeslag kunnen aanvragen is bij de Sociale Dienst Drechtsteden.