Nieuws

 • Team Handhaving rijdt op nieuwe scooters

  03 februari 2023

  “Beter zichtbaar en sneller bereikbaar”
  Sinds vorige week rijdt team handhaving op nieuwe scooters in onze gemeente. De scooters zijn volledig elektrisch en duidelijk herkenbaar door de aangebrachte stickers.

 • Inwoners mogen per wijk meedenken over fit en groen Alblasserdam

  02 februari 2023

  De komende zes maanden gaat de gemeente met inwoners in gesprek over hoe Alblasserdam de komende jaren fit en groen gaat worden. Hiervoor organiseert de gemeente per wijk een bijeenkomst, een wijkwandeling en inloopuurtjes. Het is ook mogelijk ideeën te plaatsen op suggestieborden in de wijk of in de brievenbus te doen van het ideeënvraagteken op het Raadhuisplein. Inwoners kunnen er ook voor kiezen een vragenlijst in te vullen.

 • Wijzigingen leefgeld en opvang Oekraïense vluchtelingen vanaf - 1 april 2023

  01 februari 2023

  Voor Oekraïense vluchtelingen veranderen de regels voor leefgeld en opvang. Eerder is gezegd dat de regels op 1 februari 2023 zouden veranderen. In de Drechtsteden is dat niet zo. Hier veranderen de regels vanaf 1 april 2023. De oude regelingen gelden tot 1 april 2023.

 • Jaap Paans neemt afscheid, ontvangt erespeld en is eerste ereburger van Smart Delta Drechtsteden

  31 januari 2023

  Vanavond heeft Jaap Paans afscheid genomen als burgemeester van Alblasserdam. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering. Daarbij waren als sprekers burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht, burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht, burgemeester Theo Segers van Molenlanden en Sjoerd Vollebregt namens de Economic Development Board aanwezig. De vertrekkend burgemeester kreeg tijdens de vergadering de erespeld uitgereikt door wethouder Freek de Gier namens het college, vanwege zijn buitengewone verdiensten voor de Alblasserdamse samenleving. Tevens werd hij benoemd tot ereburger van Smart Delta Drechtsteden.

 • Postactie

  30 januari 2023

  In de week van 30 januari tot 3 februari wordt op een groot aantal scholen in Alblasserdam post verzameld voor mensen binnen het dorp. Alle kinderen kunnen een brief, kaart of tekening maken voor iemand die dat goed kan gebruiken óf gewoon voor iemand die ze een blijk van waardering willen geven. Met deze actie wordt er bijgedragen aan een zorgzaam dorp, waarin we oog hebben voor elkaar.

 • Aanvragen volmacht

  25 januari 2023

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen.
  Kan je zelf niet naar een stembureau toe, maar wil je wel graag je stem uit laten brengen? Dan kan iemand anders namens jou stemmen. Dit heet een volmacht afgeven.

 • Groene Long en gemeente werken samen aan de biodiversiteit

  24 januari 2023

  Stichting de Groene Long Alblasserdam heeft de rapportage 'Biodiversiteit in Alblasserdam' aangeboden aan wethouder Marten Japenga. In dit rapport staan een aantal suggesties om de biodiversiteit in het dorp te verbeteren. Het gemeentebestuur is blij met deze handreiking.

 • Jan Heijkoop waarnemend burgemeester in Alblasserdam

  19 januari 2023

  Op 31 januari neemt burgemeester Jaap Paans in een buitengewone raadsvergadering na 7,5 jaar afscheid van Alblasserdam. Op donderdag 30 maart wordt naar verwachting de nieuwe kroonbenoemde burgemeester geïnstalleerd. In de tussenliggende periode zal Jan Heijkoop waarnemen als burgemeester.

 • Iedereen een huisarts!

  19 januari 2023

  Woont u in Alblasserdam en kunt u geen huisarts vinden in of dichtbij ons dorp? Laat het ons dan weten via huisartsentekort@alblasserdam.nl.

 • Informatieavonden over energiebesparing

  17 januari 2023

  Heeft u al gekeken waar u energie kunt besparen of kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder! De gemeente organiseert informatieavonden om inwoners te helpen met energiebesparing. We doen dit samen met Woonkracht10, Stichting Welzijn Alblasserdam en de stichting Drechtse Stromen.

 • Warme kamers voor alle Alblasserdammers

  17 januari 2023

  In Alblasserdam zijn een aantal 'warme kamers' voor iedereen die behoefte heeft aan een warme plek. Of dit nu is om de krant te lezen, te studeren, te werken, een praatje te maken of alleen even op te warmen.

 • Nieuwjaarsspeech burgemeester Jaap Paans

  01 februari 2023

  Op 11 januari 2023 hield de gemeente een nieuwjaarsbijeenkomst. De burgemeester hield een nieuwjaarsspeech. Daarnaast werd ook een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

 • Chris Noordzij (14 jaar) ontwerpt graffiti op halfpipe

  12 januari 2023

  De halfpipe in het skatepark aan de Rembrandtlaan is bespoten met graffiti. Het ontwerp van de tekening is gemaakt door Chris Noordzij. Hij is 14 jaar oud en heeft tot zijn 9e altijd in Alblasserdam gewoond. Hij zit momenteel in het tweede jaar van de Praktijkschool de Sprong in Sliedrecht. En ook al woont hij tegenwoordig in Papendrecht, hij komt nog elke twee weken naar het Jeugd-Punt in Alblasserdam. "Het is daar gewoon altijd heel gezellig."

 • Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.N.L. Maat - de Jong

  12 januari 2023

  De burgemeester van Alblasserdam heeft op woensdag 11 januari 2023 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.N.L. Maat - de Jong (48). Dit gebeurde tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

 • Resultaten grond- en wateronderzoek PFAS in moestuinen bekend

  12 januari 2023

  De resultaten van het onderzoek naar het PFAS-gehalte in de bodem en het water nabij moestuinen zijn bekend. Het onderzoek vond plaats in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden. Alle moestuineigenaren in die gemeenten kunnen regen- en kraanwater gebruiken in hun moestuin. Niet iedereen kan slootwater gebruiken.

 • Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

  22 december 2022

  De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.

 • Veel input geleverd voor de profielschets nieuwe burgemeester

  27 september 2022

  Het bord waarop inwoners begin september konden meedenken over de nieuwe burgemeester is een groot succes geworden. Er zijn meer dan honderd reacties binnen gekomen. We vroegen Alblasserdammers waar de nieuwe burgemeester hart voor moet hebben en waar deze een ster in moet zijn.

 • Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag

  01 september 2022

  Gisteren werd bekend dat criminelen de energietoeslag gebruiken om mensen op te lichten. We roepen inwoners op om alert te zijn. De enige plek waar Alblasserdammers de energietoeslag kunnen aanvragen is bij de Sociale Dienst Drechtsteden.