Uitgelicht

 • Nieuws

 • Verkiezingen

  Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. We kiezen dan de leden voor de Tweede Kamer. Lees verder voor meer informatie over de verkiezingen. U leest hier ook waar en wanneer u kunt stemmen in Alblasserdam.

 • Meldpunt openbare ruimte

  Ziet u kapotte straatverlichting, een gat in de weg of een speelplek die veiliger kan? Meldingen over de openbare ruimte doet u via ons meldpunt Fixi op de website of via de app. U kunt op de kaart de plek aangeven en een foto bijvoegen.

 • Vier Koningsdag mee

  Dinsdag 27 april vieren we Koningsdag. Door het coronavirus verloopt dat dit jaar opnieuw anders dan we gewend zijn. Veel onderdelen van het programma zijn online te volgen. Vlaggen, proosten met Oranjebitter en het Wilhelmus zingen of spelen kan natuurlijk sowieso.

 • Herdenken op 4 en 11 mei

  Op 4 mei herdenken we iedereen die is omgekomen in oorlogen of bij vredesoperaties. Vanwege corona is er geen openbare bijeenkomst. U kunt de Vesper (herdenkingsbijeenkomst) en de besloten plechtigheid online volgen. Op 11 mei herdenken we het bombardement op ons dorp.

 • Eikenprocessierups

  Denkt u een eikenprocessierups te zien? Dan horen wij dat graag. We hebben een kaart waarop u kunt zien in welke eikenbomen we al nesten hebben geconstateerd en in welke nog niet. Ook ziet u in welke bomen nesten gemeld zijn die we nog moeten controleren. Melden kan via Fixi.

 • Stembureauleden gezocht

  Waarschijnlijk hebben we bij de verkiezingen in maart 2021 door corona meer leden voor de stembureaus nodig. Bent of kent u iemand die het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken in het stembureau? Help dan mee als stembureaulid.

 • Nieuwjaarsbijeenkomst

  Komt u ook naar de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari? Dit jaar zal deze online gehouden worden via ons YouTube-kanaal. We willen ook in 2021 verbonden blijven. Elkaar (digitaal) ontmoeten en samen het nieuwe jaar inluiden is juist nu heel belangrijk.

 • IJsweekend

  Gaat u de komende dagen het ijs op? Geniet, maar doe voorzichtig! We willen het graag veilig houden. Er zijn geen bankjes, toiletten, plaatsen om op te warmen en er is geen Koek&Zopie. Houd u aan de coronaregels, test de ijssterkte en schaats in je eigen woonplaats.

 • Belasting en WOZ-waarde

  SVHW verstuurt namens onder meer onze gemeente de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post. Op het aanslagbiljet vindt u ook de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Twijfelt u aan de juistheid van de waarde? Neem dan contact op met SVHW.

 • Uitslagen verkiezingen

  Van maandag 15 tot en met woensdag 17 maart waren er verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer. Op onze website vindt u informatie over hoe in ons dorp is gestemd. U kunt onder meer het totaal aantal uitgebrachte stemmen per partij en per stembureau inzien.

 • Blik op ons college

  De burgemeester en de wethouders schrijven regelmatig een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college. Ze staan ook op deze website. De nieuwste columns vindt u via onderstaande link.

 • Praat u mee?

  Hoe moet ons dorp er in de toekomst uitzien? Wij voeren campagne om zo veel mogelijk inwoners, bedrijven en organisaties te betrekken bij de omgevingsvisie. Geef uw mening en praat mee. Via onderstaande link komt u op de website die speciaal hiervoor is gemaakt.

 • Praat u mee?

  Hoe moet ons dorp er in de toekomst uitzien? Wij voeren campagne om zo veel mogelijk inwoners, bedrijven en organisaties te betrekken bij de omgevingsvisie. Geef uw mening en praat mee. Dat kan via de website die speciaal hiervoor is gemaakt.

 • MeeDenkers helpen graag

  Heeft u vragen over bijvoorbeeld zorg, onderwijs of opvoeding? Heeft u hulp nodig maar weet u niet precies hoe u dit kunt regelen? De MeeDenkers staan voor u klaar. MeeDenkers zijn onafhankelijke cliëntondersteuners. Zij helpen u graag bij al uw (hulp)vragen.

 • Goede buren stoken beter

  Een zomeravond buiten bij de barbecue of vuurkorf is gezellig. Alleen jammer dat de rook die vrijkomt ongezond is. Met wat aanpassingen kunt u de schadelijke stoffen voor uzelf en de buren beperken. Of probeer eens een alternatief.

 • Stem voor de toekomst

  Wat is de goede richting voor de toekomst van het dorp? Laat het ons weten en breng vóór 15 oktober uw stem uit voor de omgevingsvisie. Er zijn vijf richtingen waarin steeds andere onderwerpen vooral belangrijk zijn. Waar legt u het accent?

 • Melden vuurwerkoverlast

  Heeft u overlast van vuurwerk? Geef het door aan onze handhavers. Hoe meer informatie, hoe beter zij hun werk kunnen doen. Bij vandalisme en schade doen wij aangifte bij de politie. De kosten proberen wij op de dader(s) te verhalen.

 • Koop lokaal!

  De winkeliers en de horeca lopen omzet mis door de coronamaatregelen. Steun deze ondernemers door bij hen te kopen. Laat een heerlijke maaltijd bezorgen of verras eens iemand met een leuk cadeau uit eigen dorp.

 • BOOST uw gezondheid!

  De coronacrisis heeft laten zien hoe belangrijk gezondheid is voor ons allemaal. Wij willen u helpen gezonde keuzes te maken. We willen namelijk een fit en groen dorp zijn. Daarom krijgt u diverse waardebonnen van organisaties in ons dorp.

 • Denkt u met ons mee?

  Het gemeentebestuur gaat op 7 en 8 september graag met u in gesprek over de doelen voor de komende vier jaar. Een mooi en goed bereikbaar dorp, met voldoende huizen, een sociaal vangnet en veel groen. U bent van harte welkom!

 • Iedereen een huisarts!

  19 januari 2023

  Woont u in Alblasserdam en kunt u geen huisarts vinden in of dichtbij ons dorp? Laat het ons dan weten via huisartsentekort@alblasserdam.nl. Een huisarts dichtbij is belangrijk. We doen nu onderzoek om vervolgens oplossingen te kunnen bedenken.