Onderhoud en herinrichting

 • Vervangen damwand Alblasserwerf

  De damwand bij de Alblasserwerf (voormalig terrein van Verolme) wordt gedeeltelijk vervangen.

 • Reconstructie Vinkenwaard-Zuid

  Het bedrijventerrein Vinkenwaard-Zuid krijgt een waardevolle verbetering. Door de duurzame aanpak gaan we de gevolgen van klimaatverandering tegen.

 • Renovatie zwembad Blokweer

  We herstellen het zwembad Blokweer in Alblasserdam. Het bad werd in februari 2022 gesloten, omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Aannemer De Vries Werkendam is momenteel bezig met de renovatie. We streven ernaar dat het bad begin 2024 weer open gaat. Het zwembad is een belangrijke voorziening voor een groen & fit dorp in de polder.

 • Reconstructie De Vang

  De Vang is ernstig verzakt. Dit heeft gevolgen voor de werking van het riool. Daarom gaan we het riool vervangen en de straat ophogen tot het oorspronkelijke niveau.

 • Rioolrenovatie en herinrichting straten Staatsliedenbuurt-Noord

  Door klimaatverandering gaat het in Nederland meer en langer regenen. Dit regenwater moet goed kunnen weglopen. Dit gebeurt onder andere via de riolering. Als gemeente zijn we eigenaar van de openbare riolering. Wij vergroenen en verduurzamen ons dorp om beter voorbereid te zijn op de klimaatsverandering. Ook draagt een groene leefomgeving bij aan de gezondheid van bewoners.