Vrijwilligersverzekering

De gemeente vindt het belangrijk dat haar vrijwilligers goed verzekerd zijn tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk. Daarom is er al sinds 2001 vrijwilligersverzekering afgesloten voor Alblasserdamse vrijwilligers.

De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden. De gemeentebesturen hechten een groot belang aan vrijwilligerswerk en vinden het belangrijk dat alle vrijwilligers goed verzekerd zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een ongeval of verlies van persoonlijke eigendommen tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk.

U hoeft hier zelf niets voor te doen. Als u vrijwilliger bent en in een situatie komt dat uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die wij afgesloten hebben bij Centraal Beheer. Alle vrijwilligers in onze gemeenten zijn als zij aan de verzekeringsvoorwaarden voldoen verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.

Meer informatie over de vrijwilligersverzekering vindt u op de website van Centraal Beheer.