MeeDenkers

Heeft u vragen over bijvoorbeeld zorg, onderwijs of opvoeding? Heeft u hulp nodig maar weet u niet precies hoe u dit kunt regelen? De MeeDenkers kunnen u helpen.

MeeDenkers.20210609 OCO_campagne_website_beelden_hulp-nodig_algemeen

MeeDenkers zijn onafhankelijke cliëntondersteuners. Zij kunnen helpen bij uw vragen over zorg, jeugdhulp, welzijn, onderwijs, werk en wonen. Heeft u hulp nodig, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Of vindt u het moeilijk om te vertellen wat u precies nodig heeft? Ook dan kunnen de MeeDenkers helpen. Samen met u kunnen zij uw vraag omschrijven en meedenken over oplossingen. Zij nemen het werk niet over maar geven informatie en advies, zij denken als het ware mee. Vandaar het woord MeeDenkers.

Geen kosten

Iedere inwoner heeft recht op hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO). De MeeDenker is onafhankelijk en denkt mee in het belang van de inwoner. De ondersteuning is gratis. Dus, komt u er niet uit? Stel gerust uw vraag aan een MeeDenker. Gratis en zonder doorverwijzing. Neem contact op via 078 – 202 11 11.

OCO_campagne_website_beelden_jeugd_hulp-nodigOCO_campagne_website_beelden_ouderen_hulp-nodig

Het Koploperproject Cliëntondersteuning 

De gemeente Alblasserdam mag zich koploper noemen op het gebied van cliëntondersteuning. Het koploperproject is een project van twee jaar om de onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente te verbeteren. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport (VWS) betaalt het project. Cliëntondersteuning is voor gemeenten en samenwerkingspartners een middel om de hulpverlening te verbeteren.