Leegstandvergunning

Met een leegstandvergunning geeft de gemeente u toestemming om woonruimte tijdelijk te verhuren op grond van de Leegstandwet. U kunt deze vergunning aanvragen voor een woning die gesloopt of gerenoveerd gaat worden.

Ook een woning die in afwachting van verkoop leeg staat, kunt u tijdelijk verhuren. Een leegstandvergunning krijgt u onder bepaalde voorwaarden. De voorwaarden kunt u nalezen in de Leegstandwet.

Als op het huis een hypotheek rust, moet ook uw hypotheekverstrekker toestemming geven.

Verhuren en huren

U heeft deze vergunning nodig als u woonruimte tijdelijk wilt verhuren en niet te maken wilt hebben met de wettelijke regels voor huurbescherming. Wie wil huren op basis van de Leegstandwet moet bij de verhuurder een leegstandsvergunning aanvragen.

Vergunning aanvragen

Om een leegstandvergunning aan te vragen vult u het aanvraagformulier in. Dit formulier kunt u via de onderstaande link downloaden. U stuurt het ingevulde formulier naar: Gemeente Alblasserdam t.a.v. Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam

Aanvraagformulier leegstandvergunning

Doorlooptijd

We proberen de aanvraag binnen zes weken af te handelen.

Wetgeving

Voor leegstand geldt de Leegstandwet

Meer informatie?

Meer informatie over de Leegstandwet vindt u op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Omgevingsloket online. Of stel uw vraag aan de gemeente via telefoonnummer 14078.