Subsidies

Organiseert u activiteiten en zoekt u hiervoor subsidiemogelijkheden? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Digitaal subsidieloket

Met het digitale subsidieloket Open4C informeren wij inwoners, verenigingen en stichtingen over de actuele subsidiemogelijkheden van lokaal tot Europees niveau. U leest het laatste subsidienieuws en de meest actuele subsidieregelingen voor uw activiteiten. Ook biedt de site alle informatie om zelf een aanvraag in te dienen. Wilt u weten of er subsidiemogelijkheden zijn voor uw activiteiten, klik dan op onderstaande link.

Subsidie gemeente

Voordat u subsidie kunt aanvragen bij de gemeente moet u andere subsidiemogelijkheden hebben onderzocht (zie digitaal subsidieloket). De gemeente Alblasserdam heeft jaarlijks een bedrag aan subsidie beschikbaar. Dit geld kunnen burgers en organisaties inzetten voor de veiligheid, leefbaarheid en de sociale samenhang in het dorp. De gemeente verdeelt de subsidie jaarlijks over diverse aandachtsgebieden.

Algemene Subsidieverordening

In de Algemene Subsidieverordening gemeente Alblasserdam 2014 (ASV 2014) zijn de eisen voor de verlening en vaststelling van subsidie in de gemeente Alblasserdam vastgelegd. Alle algemene regels omtrent subsidieverstrekking zijn in de ASV 2014 opgenomen.

Subsidieoverzicht

Jaarlijks geeft de gemeente informatie over de verleende subsidies in het afgelopen jaar en het lopende jaar.