In gesprek met tafeltennisvereniging TTVA

Meerdere avonden in de week worden balletjes geslagen op de tafeltennistafels in de gymzaal van het Multifunctioneel centrum in Alblasserdam. Er is ruimte om vrij te spelen en er vinden competities plaats. De tafeltennisvereniging TTVA kenmerkt zichzelf als hecht en gezellig met - naast het tafeltennissen - ruimte voor sociale activiteiten zoals klaverjassen, darten en vissen.

Het ontstaan

De vereniging is in 1969 opgericht. Er was toen geen ruimte meer om te tafeltennissen in het clubhuis van jeugdwerk terwijl er nog wel veel interesse was om te tafeltennissen. Sindsdien heeft de vereniging op meerdere plekken in het dorp gezeten. Het aantal leden nam toe tot ruim 100 in de jaren ‘80 maar is door allerlei redenen ook weer afgenomen. Op dit moment telt de vereniging zo’n 30 leden en 5 bestuursleden. De vereniging zou graag weer in ledenaantal groeien! Wel heeft de vereniging dan behoefte aan een grotere accommodatie.

Competitie

Een groot deel van de 30 leden doet ook mee aan competitiewedstrijden in de regio Zuid-Holland west. Er zijn zeven teams in verschillende klassen, waarvan één afgelopen periode kampioen is geworden! Op maandag, woensdag en vrijdag is het mogelijk om vrij te spelen. Op maandagen en vrijdagen vinden er ook wedstrijden plaats. De vereniging beschikt ook over een tafeltennisrobot. Zo kun je altijd een balletje slaan, ook als je geen medespeler hebt.

Proefles

Wilt u eens kijken of tafeltennis iets voor u of uw kind is? De minimale leeftijd voor een lidmaatschap is 16 jaar. U kunt een maand lang gratis vrij spelen. Meer informatie vindt u op www.ttva.nl.

Wethouder Freek de Gier (rechts) op bezoek bij het bestuur van TTVA (Peter Houmes, Wim Verschoor en Henk Mes).
Wethouder Freek de Gier (rechts) op bezoek bij het bestuur van TTVA (Peter Houmes, Wim Verschoor en Henk Mes).

Dit artikel is onderdeel van een serie over sport en bewegen in Alblasserdam. Beweging is belangrijk voor de gezondheid. Een gezonde levensstijl draagt eraan bij dat je lekkerder in je vel zit en dat kinderen beter kunnen leren. Met deze serie brengen we de mogelijkheden om te sporten en bewegen in ons dorp in kaart. Bijvoorbeeld bij één van de vele verenigingen die kunnen blijven bestaan dankzij een goed bestuur, enthousiaste vrijwilligers en trouwe leden.