Meedoen op de moestuin

Dat iedereen mee kan doen in Alblasserdam vinden wij heel belangrijk. Dit stimuleren we onder andere via leerwerkbedrijven. Mensen zonder opleiding of bijvoorbeeld met een taalachterstand kunnen daar werkervaring opdoen. Zo kunnen zij zich verder ontwikkelen, mensen ontmoeten en van betekenis zijn voor de maatschappij. Wethouder Margreet de Deugd gaat de komende periode langs bij alle leerwerkbedrijven in Alblasserdam.

Moestuinieren voor een cateringbedrijf

Pas geleden ging de wethouder op bezoek bij Stichting Turkish Delight. Dit is een cateringbedrijf waar 30 tot 40 vrouwen werken, leren en zich ontwikkelen. De keuken is in Dordrecht, de drie moestuinen liggen in Alblasserdam. Eén van de moestuinen is omgetoverd tot een prachtige ontmoetingsplek, met hulp van enkele vrijwilligers. Margreet de Deugd: “Tijdens het bezoek waren er uiteraard heerlijke hapjes. Er kwam ook een buurman langs die veel hand- en spandiensten verricht. Maar bovenal waren er mooie verhalen hoe vrouwen uit verschillende landen elkaar helpen en ondersteunen in het leven.” 

Samenwerking in Alblasserdam

Dit leerwerkbedrijf zou graag nog meer samenwerken in Alblasserdam. Ziet u hiervoor mogelijkheden? Neem dan contact op met de stichting.

Bent u of kent u iemand die misschien ook zou willen moestuinieren of koken bij dit leerwerkbedrijf? Voor deze of andere participatieplekken kunt u terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Er is regelmatig een spreekuur in het Brughuis in Alblasserdam. U kunt bellen naar 078 202 11 11 of langsgaan in de oude bibliotheek aan de Ieplaan 2.

Wethouder de Deugd met vijf vrouwen die werken bij Stichting Turkish Delight.