In gesprek met Korfbalvereniging CKC Kinderdijk

Korfbal is één van de sporten die je in Alblasserdam kunt doen. Korfbalvereniging CKC Kinderdijk bestaat al sinds 1953 en kent bijna 500 leden en veel vrijwilligers. De vereniging noemt zichzelf ‘een gezellige familieclub met een grote onderlinge betrokkenheid’. Sporthal Molenzicht is de basis. Jong en ouder kunnen er terecht voor recreatief korfbal of voor de competitie.

Strijdlustig is de vereniging zeker. Vorig seizoen zijn er maar liefst negen teams kampioen geworden.

Teamsport

Korfbal is een echte teamsport. Het is een van de weinig sporten waarbij mannen en vrouwen in één team spelen. Een team bestaat uit minstens acht spelers. Bij de allerkleinsten bestaat het team uit 4 spelers. Vanaf 5 jaar kun je al komen korfballen. Voor 55+ers is er sinds kort een OldStars-team.

Buiten en binnen

Korfbal wordt in de winter in de zaal gespeeld en de rest van het jaar op het veld. Er zijn dan ook twee competities: een veldcompetitie in het voor- en najaar en een zaalcompetitie in de winter. De onderlinge betrokkenheid is groot. Teams gaan graag naar elkaars wedstrijden kijken. Daarnaast besteedt de club veel aandacht aan activiteiten als een kampweek, een tentenkamp, de Grote Clubactie, feestavonden, een playbackshow en de familiedag.

Maatschappelijk betrokken

Daarnaast zoekt CKC ook de verbinding met andere sporten of organisaties in het dorp. Zo vindt er jeu de boules plaats en organiseerde de vereniging een succesvolle bootcamp. Daarnaast zijn er ook wandeltrainingen op Molenzicht en zijn er ook diverse darteams actief.

Proefles

Wilt u eens kijken of korfbal iets voor u of uw kind is? U kunt drie keer gratis meetrainen. Meer informatie vindt u op www.ckc-kinderdijk.nl.

Foto van wethouder Freek de Gier op bezoek bij CKC Kinderdijk: Henny Nuninga, Ruth Bot, Serina van Es, Arjan de Jonge, Alexia Huurman en Martin Rijkee.

Wethouder Freek de Gier (derde van links) op bezoek bij CKC Kinderdijk: Henny Nuninga, Ruth Bot, Serina van Es, Arjan de Jonge, Alexia Huurman en Martin Rijkee.

Dit artikel is onderdeel van een serie over sport en bewegen in Alblasserdam. Beweging is belangrijk voor de gezondheid. Een gezonde levensstijl draagt eraan bij dat je lekkerder in je vel zit en dat kinderen beter kunnen leren. Met deze serie brengen we de mogelijkheden om te sporten en bewegen in ons dorp in kaart. Bijvoorbeeld bij één van de vele verenigingen die kunnen blijven bestaan dankzij een goed bestuur, enthousiaste vrijwilligers en trouwe leden.