Gezond het nieuwe schooljaar in

Nu het nieuwe schooljaar bijna begint, start het JOGG-team van Alblasserdam de jaarlijkse campagne ‘Trommel zonder rommel’. Het doel is om ouders/verzorgers te helpen hun kind(eren) gezonde broodtrommels mee te nemen naar school. Een diëtiste geeft vanaf donderdag 15 augustus meerdere dagen gratis advies bij de Lidl in Alblasserdam. Op de scholen krijgen de kinderen in de eerste week een flyer mee met tips voor een lekkere, gezonde lunch.

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Deze actie is onderdeel van allerlei activiteiten waarmee het JOGG-team een gezonde leefstijl van kinderen wil stimuleren. Het gaat daarbij om water drinken, gezonde voeding, bewegen en voldoende slaap. Wethouder Margreet de Deugd: “We willen kinderen helpen om gezonde keuzes te maken. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school. Ouders spelen hierbij een heel belangrijke rol door onder andere een gezonde broodtrommel mee te geven naar school.” 

Gratis advies tijdens het boodschappen doen 

De laatste dagen van de schoolvakantie kunt u gratis tips en adviezen krijgen over gezond eten en drinken voor kinderen. Op donderdag 15 tot en met zaterdag 17 augustus en op woensdag 21 tot en met zaterdag 24 augustus is er tussen 10.00 en 13.00 uur een diëtiste aanwezig bij de Lidl op het Wilgenplein. U kunt voorbeelden krijgen van een lekkere, maar gezonde snack of bijvoorbeeld advies bij een drukke week of een beperkt budget. 

Meer informatie 

Trommel zonder rommel is een initiatief vanuit de GGD ZHZ in samenwerking met het Voedingscentrum, Jong JGZ, JOGG Zuid-Holland Zuid en GGD West-Brabant. In Alblasserdam wordt het, in opdracht van de gemeente, ingevuld door JOGG Alblasserdam. Meer lezen over gezond eten en drinken voor kinderen? Op www.trommelzonderrommel.nl staan onder andere veel voorbeelden, tips voor het ochtendspitsuur en budgettips.