Drechtse Stromen organiseert Energiecafé in Alblasserdam

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de duurzaamheid. Die dag organiseert de stichting Drechtse Stromen 's avonds een Energiecafé in Alblasserdam. Tijdens deze bijeenkomst krijgen inwoners informatie over energie besparen en de overstap naar duurzame energie. Aanmelden kan via de website van Drechtse Stromen.

Grote verandering

Iedereen in Alblasserdam krijgt vroeg of laat te maken met de energietransitie. Geleidelijk aan stappen we af van fossiele brandstoffen, zoals benzine en aardolie. En we gaan over op duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Daar doen we als gemeente van alles aan, bijvoorbeeld door onze eigen gebouwen te verduurzamen en elektrische voertuigen aan te schaffen. 

Iedereen

Voor woningeigenaren betekent de energietransitie een grote verandering. Zoals Marten Japenga, wethouder duurzaamheid, het eerder in een column verwoordde: "We moeten dingen anders gaan doen. En we hebben allemaal stappen te zetten. Afwachten of verwijzen naar een ander of de overheid, is geen optie meer. Laten we samen aan de slag gaan. Samen gaan we voor een duurzaam dorp!"

Energiecoaches

Tijdens deze avond vertellen ervaringsdeskundigen hoe ze hun huis aardgasvrij hebben gemaakt. Ook geven energiecoaches informatie over bijvoorbeeld warmtepompen, zonnepanelen en energie besparen. Alblasserdammers kunnen er vragen stellen en krijgen onafhankelijk advies.

Praktische informatie

Locatie: MFC Maasplein
Adres: Maasstraat 30 in Alblasserdam
Dag: 10 oktober 2023
Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Vooraf aanmelden kan via dit formulier van Drechtse Stromen