Bouwarchief inzien

Als u wilt verbouwen, is het nuttig om te weten hoe het gebouw in elkaar zit. Deze informatie vindt u in het bouwarchief.

In het bouwarchief zitten onder meer: 

  • omgevingsvergunningen (vroeger: bouwvergunningen en sloopvergunningen)
  • bouwtekeningen
  • constructietekeningen
  • constructieberekeningen
  • sonderingen
  • funderingen en/of palenplannen

In het bouwarchief vindt u alleen informatie over gebouwen en andere bouwwerken waarvoor een vergunning is gegeven.

Het bouwdossier

In het bouwarchief zijn bouwdossiers opgeslagen.

Bouwdossiers van vóór 1991

Bouwdossiers van voor 1991 vindt u niet bij de gemeente, maar bij het Regionaal Archief Dordrecht. Stuur een e-mail naar studiezaal@dordrecht.nl om stukken aan te vragen. U kunt deze lezen in de Studiezaal, Hof 6 in Dordrecht. U kunt ook kijken wat al digitaal beschikbaar is. 
Sinds 25 september 2021 gelden zijn voor openbare plekken zoals musea geen beperkende maatregelen meer. Meer informatie en contactgegevens vindt u op de website van het Regionaal Archief Dordrecht.

Bouwdossiers vanaf 1991 tot en met juni 2013

Deze dossiers zijn alleen op papier. U kunt deze bekijken door een e-mail te sturen naar de bouwdossiers@ozhz.nl. Zet in uw mail het adres van het bouwwerk en het (ver)bouwjaar waarover u informatie zoekt. Wij spreken met u af waar en wanneer u de gevraagde informatie kunt lezen.

Bouwdossiers na juni 2013

Deze dossiers zijn digitaal. U kunt deze bekijken door te een e-mail te sturen naar de omgevingsdienst. Zet in uw mail het adres van het bouwwerk en het (ver)bouwjaar waarover u informatie zoekt. Schrijf ook welke informatie u wilt zien, bijvoorbeeld: de sondering, tekening of berekening van welk (ver)bouwgedeelte. Wij spreken met u af op welk e-mailadres u de gevraagde informatie wilt ontvangen.