In Alblasserdam is altijd iets te doen

Met het startschot van Kids & Cars, een autorit met mooie auto’s voor zieke kinderen vanaf Landvast, is het evenementenseizoen van 2024 op zaterdag 6 april geopend. Het is prachtig om te zien hoeveel initiatieven er zijn in ons dorp. Zo was er op zaterdag 13 april de jaarlijkse Schutse Markt op het Raadhuisplein en tegelijkertijd was er bij Landvast een sportieve challenge voor Kika, vanwege het eerste lustrum van Fit Everywhere. En op 27 april a.s. vieren we natuurlijk op meerdere plekken Koningsdag in Alblasserdam.

Muzikaal bevrijdingsverhaal Vrede & vrijheid

De concerten met Soli en enkele basisscholen in het kader van herdenken van oorlog en het vieren van vrijheid zijn een bijzondere vermelding waard. Door de inbreng van de kinderen en de combinatie van muziek en gesproken woord, belooft het een speciale dag te worden op 20 april in de Ontmoetingskerk. Mooi om te zien hoe talent ingezet en gedeeld wordt.

Alblasserdam vitaal

Tussen 2 en 20 april zijn de Alblasserdam Vitaal weken, met activiteiten, voorlichtingen en workshops op het gebied van positieve gezondheid, gecoördineerd door Stichting Welzijn Alblasserdam. Ik was bij de gezellige opening met een Gym en Spel Caroussel in Sporthal Molenzicht en zag de bijeenkomsten over ‘Stoppen met piekeren’ en ‘Weet wat je eet’ in de serre van De Rederij. Op 20 april is de afsluiting met een dansavond in Landvast. Er is aandacht voor kleine stapjes in het verbeteren van je leefstijl op een laagdrempelig manier.

Grote evenementen

Ook de voorbereidingen voor de traditionele en bekende Alblasserdamse evenementen zoals de St Jacobus Paardenmarkt met de Wielerronde in juli en het Havenfestival met het Lammetjeswielfestival in september zijn in volle gang. Om dit mogelijk te maken zijn sponsoren nodig en het is geweldig dat die steeds weer te vinden zijn in ons dorp.

Ondersteuning door SFEA

Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. Zeker op het gebied van veiligheid worden de eisen steeds strenger. Mede daarom is een stichting opgezet voor facilitering van evenementen: de SFEA (Stichting Facilitering Evenementen Alblasserdam). Zij kan ondersteunen bij de vergunningsaanvraag, maar ook bij het regelen van EHBO'ers en parkeerregelaars. Informatie over de SFEA is te vinden op www.sfe-alblasserdam.nl. We zijn blij met de inzet van deze stichting, want zo zorgen we met elkaar dat de veiligheid rondom evenementen voorop staat. 

Onder de indruk

Ik ben en blijf onder de indruk van alle initiatieven en het grote enthousiasme bij vrijwilligers. Want ook de Avondvierdaagse, het Concert op de Alblas, de Open Monumentendag, de Kunstroute en de Herdertjestocht staan al weer op de rol. Veel mensen zijn al volop in actie en in gesprek om dit mogelijk te maken. Opnieuw een groot compliment aan alle Alblasserdammers die het mogelijk maken dat er in Alblasserdam altijd iets te doen is.

Margreet de Deugd

Wethouder

Wethouder Margreet de Deugd