Het evenementenseizoen gaat weer beginnen

Binnenkort start het evenementenseizoen. We hebben in Alblasserdam veel verschillende evenementen. Het is mooi om te zien dat er de komende maanden weer veel te doen is in ons dorp. Er is veel keus en er wordt voor iedereen wel iets georganiseerd. Het afgelopen jaar heb ik al diverse evenementen mogen bezoeken. Ik heb genoten van de sfeer, de gezelligheid, de inzet vanuit vrijwilligers en ondernemers en van de diversiteit aan activiteiten.

Deze week was de start van het evenementenseizoen 2024. De aftrap vond plaats bij een speciale avond in Cultureel Centrum Landvast. Daarbij waren veel organisatoren van evenementen aanwezig, vanuit vrijwilligersorganisaties, horeca- en andere ondernemers. Een informatieve avond en een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan. 

Ik ben er trots op dat we in Alblasserdam zoveel actieve mensen hebben. Zij maken veel evenementen mogelijk. Evenementen waarbij mensen plezier hebben, elkaar ontmoeten, feest vieren en actief bezig zijn. En dat is vaak best een ingewikkelde klus. Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. De regels op het gebied van veiligheid zijn de afgelopen jaren strenger geworden. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de evenementen voor iedereen veilig blijven. Het vraagt wel meer van organisatoren, zeker van vrijwilligers. Vanuit het SFEA, de omgevingsdienst en de gemeente bieden we ondersteuning om aan deze regels te kunnen voldoen.  

Daarnaast zijn er ook veel kleinere evenementen en activiteiten waarvoor geen vergunning nodig is. Ook daar zie ik veel initiatieven in Alblasserdam, vanuit inwoners, buurten of organisaties. En ook daar heb ik veel waardering voor. Het is mooi om te zien dat we met elkaar activiteiten organiseren en elkaar ontmoeten.  

Ik wil iedereen die bijdraagt aan de evenementen en activiteiten in ons dorp bij voorbaat hartelijk bedanken en veel succes wensen bij de voorbereiding. Ik kijk in ieder geval uit naar de komende evenementen. Ik hoop u en jullie ook. 

Jan Willem Boersma 
Burgemeester

Burgemeester Jan Willem Boersma