Ga eens wat vaker naar de film, samen of alleen

Soms moet je iets voor de eerste keer doen. Zo ben ik laatst alléén naar de film gegaan in ons eigen Landvast. De bioscopenzalen waren verbouwd en een collega-wethouder tipte me de documentaire Four daughters, die alleen nog op dinsdagavond draaide. Er was geen vergadering, het was lang licht, dus ik kon wel gaan. Ik was nieuwsgierig naar de zalen en de film, maar ik bedacht het laat en daarom ging ik alleen. En dat is goed bevallen. Kijken doe je immers vooral zelf.

Royaal

Midden in de coronaperiode is Cinema Royaal opgestart in de grote benedenzaal. Het bleek een groot succes, vanwege de fijne stoelen, de extra ruimte en de tafeltjes. Nu zijn de bioscoopzalen “op 1” vernieuwd. Daar kun je nu ook royaal naar een film kijken. Op 7 juni gingen de bioscoopzalen weer open en op 13 juni was er een klein feestje om de verbouwing af te sluiten. En het was een feestje waard, want de zalen zijn prachtig geworden. 

Landvast familie

In de toespraak van directeur Hans Laheij verwelkomde hij veel gasten, waaronder veel trouwe bioscoopgangers, zoals Kevin die alle nieuwe films komt bekijken, en een groepje van drie vriendinnen. Zij weten hoe fijn het is om met zeer grote regelmaat een film te pakken. Sinds kort is het mogelijk om lid te worden van de Landvastfamilie en iets van jezelf, een foto of een uitspraak, op het grote doek terug te zien en daarmee ook veel voordelen te ontvangen. 

Bijzonder

Naast prachtige, actuele films in drie mooie zalen, is het ook mogelijk om op vrijdagavond de combinatie te maken met een maaltijd. In december is ook gestart met Senioren Cinema, waarbij film en lunch gecombineerd worden. En de buitenfilms beginnen een traditie te worden. Met 15 jaar Landvast en daarvoor een lange geschiedenis in De Wipmolen is het bijzonder te noemen dat we deze voorziening in Alblasserdam hebben. Cultureel Centrum Landvast is veel meer dan een bioscoop, maar het is wel een belangrijk onderdeel.

De film

De documentaire Four daughters was trouwens een indrukwekkende film over een moeder in Tunesië met haar vier jonge dochters waarvan er twee bij een terroristische groepering raakten. Ik was twee uur lang in een andere wereld. Dat moet ik vaker doen, dacht ik toen ik naar huis reed: naar de film gaan, samen of alleen. 

Margreet de Deugd
Wethouder

Portretfoto wethouder Margreet de Deugd