Vergunningparkeren

Op een deel van de West-Kinderdijk en een deel van de Molenkade hebben bewoners van 15 maart tot 1 november een parkeervergunning nodig.

Het gaat om West Kinderdijk nummer 117 t/m 371 en het deel van de Molenkade waar auto's mogen komen. Deze maatregel geldt sinds september 2020.

Leefbaarheid verbeteren

Vergunningparkeren is nodig om de leefbaarheid te verbeteren. Het moet voorkomen dat bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er is een ruime bezoekersregeling voor familie van inwoners.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie over het vergunningparkeren op een deel van de Molenkade, een deel van de West-Kinderdijk en in het dorp Kinderdijk? Leest u dan verder op deze pagina met veelgestelde vragen.

Parkeervergunning aanvragen

De parkeervergunningen worden uitgegeven door de gemeente Molenlanden. Voor meer informatie en aanvragen kunt u terecht op de website van onze buurgemeente Molenlanden.

Wilt u meer lezen over de inspanningen om Kinderdijk leefbaar te houden en het toerisme in goede banen te leiden? Kijk dan op www.kinderdijk2030.nl.

Kaart vergunningparkeren vanaf West Kinderdijk 117 tot aan de gemeentegrens met Molenlanden inclusief ventweg