Oplaadpunt elektrische auto

Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen.

De gemeente heeft afspraken met exploitanten van oplaadpalen. Bij hen kunt u een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kunt u doen als u geen oprit heeft om een auto te parkeren en op te laden. Een elektrische auto die op straat of in een openbaar parkeervak staat mag u niet met een kabel vanaf de woning opladen.

Openbare laadpunten

De openbare oplaadpunten komen in openbaar gebied en zijn voor iedereen te gebruiken. De gemeente heeft een aantal locaties uitgekozen waar openbare oplaadpunten kunnen komen. Meestal zijn dit grotere parkeergelegenheden met een goede ligging. U vindt hieronder een overzicht van de locaties. Een openbaar oplaadpunt bestaat uit een oplaadpaal, twee aansluitingen en twee parkeerplaatsen. Hier mag u alleen parkeren om uw auto op te laden. Na de aanvraag bepalen de exploitant en de gemeente de exacte locatie.

Overzicht laadplaatsen Alblasserdam

Aanvragen oplaadpunt openbaar gebied

Een openbaar oplaadpunt kunt u aanvragen bij de bedrijven waarmee de gemeente een contract heeft gesloten. Dat is op dit moment alleen PARKnCHARGE. Dit bedrijf maakt in overleg met u een voorstel en stemt dit met de gemeente af. Als het voorstel voldoet aan de voorwaarden, kan het oplaadpunt worden aangelegd. Sinds1 februari 2022 werken we niet meer samen met Allego. Dit bedrijf neemt daarom geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. De bestaande oplaadpunten van Allego blijven bestaan. Bij een defect of bij vragen over een bestaande oplaadpunt van Allego kunt u wel contact zoeken met Allego. De contactgegevens staan op de oplaadpaal.

De aanvraag voor een oplaadpunt in openbaar gebied kunt u bij de exploitant indienen op de volgende website:

Aanvragen oplaadpunt eigen terrein

Wilt u een oplaadpunt op eigen terrein? Dit mag als u een uitritvergunning heeft en u de auto op eigen terrein oplaadt. De aanleg kunt u zelf regelen met een exploitant van uw keuze.