Openbaar vervoer

Reizen van en naar Alblasserdam met het openbaar vervoer kan via de weg én over het water.

Sinds 2010 vervoert Waterbus reizigers over de grote rivieren in de regio. De organisatie vaart met 13 schepen en doet dagelijks 21 haltes aan in de Drechtsteden en de regio Rotterdam. Met 1.9 miljoen passagiers per jaar is Waterbus de grootste openbaarvervoerder over water in Nederland. De halte van de waterbus in Alblasserdam ligt aan de Kade.

Busvervoer sneller en prettiger

Busvervoerder Qbuzz is sinds december 2018 verantwoordelijk voor het openbaar vervoer over de weg. Qbuzz is gekozen door de provincie. Meer hierover leest u op de website van de provincie

Qbuzz werkt samen met provincie en gemeenten in de regio aan zogenoemd Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dit betekent snelle en regelmatig rijdende bussen die goed aansluiten op andere stad- en streeklijnen en op het treinverkeer over de MerwedeLingelijn.

Betere verbinding met Rotterdam

Qbuzz gaat de reis van en naar Rotterdam makkelijker maken met zogenoemde R-netlijnen en snelbusverbindingen die snel en vaak van en naar de Maasstad rijden. Nieuwe bussen met veel beenruimte, comfortabele stoelen en snel wifi, maken de reis bovendien prettiger.

Nieuwe busbanen en een busstation

Om snel en comfortabel openbaar busvervoer mogelijk te maken komen er nieuwe busbanen langs de Grote Beer en de Edisonweg. Ook is het nodig om bushaltes aan te passen. Omdat de busverbindingen vanuit de regio met Rotterdam samenkomen in Alblasserdam wordt nagedacht over een nieuw busstation bij de Grote Beer. Reizigers kunnen daar van de streekbus overstappen op een R-netlijn. Ook moet het mogelijk zijn om bij het busstation de auto of fiets te stallen en met de bus verder te reizen.

OV chipkaart

De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. De pas ter grootte van een bankpasje kunt u opladen met een saldo in euro's. Het is ook mogelijk om er een enkele reis, een maandabonnement voor woon-werkverkeer of een trajectkaart op te zetten. Meer hierover leest u op OV-chipkaart.nl