Rijbewijs verloren

Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen. Maak een afspraak voordat u langskomt.

Maak een afspraak

Melden bij de RDW

Meld het verlies, diefstal of misbruik melden bij de RDW. U heeft hiervoor DigiD nodig. De RDW blokkeert direct uw rijbewijs en maakt deze ongeldig. Zo kan niemand er misbruik van maken. U kunt het verlies van uw rijbewijs ook aangeven bij de gemeente.

Kosten

U betaalt altijd vermissingskosten.

Meer informatie over de kosten en wat u meeneemt naar de afspraak leest u op de pagina Eerste rijbewijs aanvragen.

Bij verlies of diefstal kan de aanvraag langer dan 5 werkdagen duren. Onze medewerker spreekt met u af wanneer u uw nieuwe rijbewijs kunt ophalen.

Aangifte bij politie

Het is niet nodig om aangifte bij de politie te doen.

Is uw rijbewijs gestolen of kwijtgeraakt in het buitenland? Laat dan bij de lokale politie in het buitenland een proces-verbaal opmaken. Dit kunt u nodig hebben voor uw verzekering.

Vervangend of nieuw rijbewijs

Kiest u voor een vervangend rijbewijs? Dan nemen we de geldigheidsdatum over van het vermiste rijbewijs. Een nieuw medische keuring is dan niet nodig

Kiest u voor een nieuw rijbewijs? Dan voldoet u aan de eisen. Het kan zijn dat u een medische keuring nodig heeft en een gezondheidsverklaring.

Rijbewijs teruggevonden

Heeft u uw rijbewijs als vermist opgegeven? En vindt u het rijbewijs later terug? Dan moet u dit rijbewijs inleveren bij de gemeente. U mag hier niet meer mee rijden.