Korfbal voor Alblasserdammers van 55+

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en goed voor de sociale contacten. Er is nu een mooi initiatief voor de Alblasserdammer van 55 jaar en ouder om in beweging te blijven: OldStars korfbal. Het Nationaal Ouderenfonds stimuleert met OldStars om fit ouder te worden, een leven lang te blijven bewegen en elkaar te blijven ontmoeten.

Officiële aftrap 

Op woensdag 22 mei vond de officiële aftrap plaats bij CKC Kinderdijk. Na hun openingswoordjes gingen de voorzitter van CKC, het Nationaal Ouderenfonds en wethouder Freek de Gier met ruim twintig 55-plussers van start met de training. Na de training werd nagepraat onder het genot van koffie, thee en gebak.  

Elke woensdag training

Vanaf nu vindt de OldStars korfbaltraining elke woensdag plaats bij CKC Kinderdijk van 10.00 tot 11.00 uur. Korfbalervaring is niet vereist en het is mogelijk vrijblijvend een keer te komen kijken of mee te doen. Meer informatie staat op www.ckc-kinderdijk.nl/oldstars. 

Bewegen belangrijk voor de gezondheid en ontmoeting

Wethouder sport Freek de Gier: “Dit initiatief past heel goed bij onze wens om een fit en groen dorp zijn. Bewegen is belangrijk om lekker in je vel te zitten, goed te kunnen leren en gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Ook is het een uitstekende manier om mensen te ontmoeten. Daarom willen we inwoners stimuleren meer te gaan bewegen. Dat kan bij één van de vele sportverenigingen in ons dorp, maar ook buiten in de natuur, in het zwembad en op school.” 

Wethouder de Gier neemt deel aan een sportactiviteit

Deelnemers aan kick-off OldStars 55+ sporten bij CKC Kinderdijk

Foto's door Inge Steggink.