Bijeenkomst mentale gezondheid jongeren

Op donderdagavond 16 mei organiseert de Sociaal Adviesraad Alblasserdam met Jongerenwerk Alblasserdam een bijeenkomst over de mentale gezondheid van jongeren in cultureel centrum Landvast. Alblasserdamse jongeren tussen 13 en 24 jaar zijn welkom, evenals vrijwilligers of professionals die met jongeren werken.

Programma

Vanaf 18.30 uur kunt u terecht in Landvast. Om 19.00 uur start de bijeenkomst. Voetballer en voetbalcoach Danny Buijs, ervaringsdeskundige Mick Verheij en Derek van den Enk van ‘Yes We Can Health Care Clinics’ zullen tijdens de bijeenkomst spreken. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar verder te praten. De bijeenkomst wordt om 21.30 uur afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Opgeven voor de bijeenkomst kan via asdalblasserdam@gmail.com tot uiterlijk 11 mei onder vermelding van het aantal personen. Wethouder Margreet de Deugd: “Ik hoop dat velen gebruik maken van dit mooie initiatief. Het geeft waardevolle informatie over hoe het met onze jongeren gaat en wat we nog meer kunnen doen om hen te ondersteunen. Het jongerenwerk doet al ontzettend goed werk in ons dorp waardoor we zo vroeg mogelijk hulp kunnen bieden aan jongeren die dat nodig hebben. Zo zijn zij sneller geholpen en voorkomen we zwaardere typen hulp.”

Onderzoek naar gezondheid en welzijn van jongvolwassenen

Uit onderzoek van de GGD Zuid-Holland Zuid blijkt dat meer dan de helft van de jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar) psychische klachten ervaart en een kwart zich erg eenzaam voelt. Op dit moment loopt opnieuw een onderzoek naar de gezondheid, de leefstijl en het welzijn van de jongvolwassenen (16 t/m 25 jaar) in Nederland. Het online vragenlijstonderzoek gaat in op thema’s als lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, middelengebruik en prestatiedruk. De vragenlijst invullen kan tot en met 7 juli via www.jongerenmonitor.nl.