Techniekroute viert feest

Dit jaar vindt de 10e editie van de Techniekroute Alblasserdam plaats. Op woensdag 14 februari gaan wederom alle leerlingen van groep 8 van de basisschool op bezoek bij twee technische bedrijven. Zo kunnen kinderen ervaren wat techniek inhoudt en voor bedrijven is het een mooie kans om toekomstig personeel te enthousiasmeren.

Graafmachine

"Tijdens de Techniekroute kun je allerlei verschillende dingen uitproberen en kijken wat jou het beste ligt," vertelt oud-deelnemer Nathan Hage. Zelf koos hij voor een vervolgopleiding tot machinist grondverzet. "De graafmachine is gewoon het mooiste dat er is. Je kun er zoveel mee: draaien, graven, kantelen, enzovoorts. En bij slecht weer zit je lekker hoog en droog in de kraan."

Jubileum

"Zo'n 10e keer is echt een hoogtepunt," vertelt Hillebrand Beärda. Hij is een van de initiatiefnemers en nog steeds lid van de werkgroep waarin scholen, bedrijven en de gemeente samenwerken. Hij benadrukt het belang van goede beroepsoriëntatie. "Het is belangrijk dat kinderen de techniek echt ervaren. Zo kunnen ze ontdekken wat ze later kunnen worden." Wethouder onderwijs Margreet de Deugd sluit zich hierbij aan: "We willen kinderen optimale kansen bieden en een bedrijfsbezoek helpt daarbij. We hebben in ons dorp prachtige technische bedrijven en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat zij 14 februari weer hun deuren open stellen voor deze scholieren."

Deelnemende bedrijven

Dit jaar doen de volgende bedrijven mee aan de Techniekroute: Alklima, Arma Tankbouw, Coneco, ConTec, Discom, Egro Service, ETB de Noord, Ford Wensveen, IHC, Iveco Schouten, Lagersmit, Maat Transport, Metalura, Netics, Nugteren Transport, Oceanco, Scania, Schenk TankTransport, Vakgarage Prins, Van der Schee, Drukkerij Verloop, Volvo, Kubota, Damsteegt.