Vergroot je kansen om te leren en werken in Alblasserdam

Op dinsdag 16 april 2024 kunnen Alblasserdammers onder het genot van een ‘bakkie’ gratis advies krijgen over het zoeken van een (nieuwe) baan, een nieuwe opleiding of de combinatie van werken en leren.

Ter hoogte van het Brughuis staan mensen van Kansrijk Praktijkleren Alblasserdam en Kickstart Drechtsteden met een bakfiets om met jou in gesprek te gaan. Jong, ouder, met of zonder diploma, met of zonder werk, met of zonder uitkering; iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 17.00 uur. 

Kansrijk Praktijkleren 

De gemeente is aanwezig om uitleg te geven over Kansrijk Praktijkleren. Kansrijk biedt een leerwerkplek én een gratis MBO-opleiding aan in Alblasserdam. Het is bedoeld voor mensen zonder diploma, mensen met een lage opleiding die participeren bij een leerwerkbedrijf, mensen met een taalachterstand of mensen die in hun werk een andere richting willen inslaan. Zo krijgen zij een grotere kans om zich verder te ontwikkelen naar een passende baan en op eigen benen te (blijven) staan. Er zijn leerwerkplekken op het gebied van dienstverlening, zorg, bouw, horeca, techniek, logistiek en mobiliteit. Voor iedereen die zich aanmeldt wordt een werkplek gezocht in Alblasserdam.  

Wethouder Margreet de Deugd: “Ons doel is om mensen met een uitkering of met een afstand tot de arbeidsmarkt hier, in Alblasserdam, een kans aan te bieden om mee te doen. We gaan hier echt voor maatwerk. Overheid, onderwijs en het bedrijfsleven werken hierin mooi samen.”  

Kickstart 

Heb je een andere vraag of behoefte met betrekking tot (het vinden van) werk of scholing? Bij de bakfiets kun je ook van Kickstart Drechtsteden informatie krijgen waarmee je geholpen kan worden, zoals sollicitatietrainingen, loopbaanbegeleiding, matching, om- en bijscholing. Dreig je bijvoorbeeld binnenkort je baan te verliezen, heb je een tijd niet gewerkt en wil je weer aan de slag, kun je hulp krijgen bij solliciteren, wil je heel ander soort werk of wil je als zelfstandig ondernemer sparren over jouw toekomst? Kickstart Drechtsteden is er voor gratis vrijblijvend advies en begeleiding.  

Alblasserdam Vitaal! Weken  

Het ‘bakkie doen’ voor leren en werken in Alblasserdam is onderdeel van de Alblasserdam Vitaal! Weken. Er zijn diverse workshops, activiteiten en (voorlichtings-)bijeenkomsten over uiteenlopende gezondheidsthema’s. Zo kunnen Alblasserdammers naar eigen behoefte zorgen dat zij goed in hun vel zitten. (Een opleiding naar) leuk werk draagt daar zeker ook aan bij!  

Mensen die op 16 april niet langs kunnen komen, kunnen tijdens openingstijden terecht in Het Brughuis, contact opnemen met de projectleider van Kansrijk Praktijkleren via telefoonnummer 14078 of kansrijk@alblasserdam.nl en kijken op kickstartdrechtsteden.nl/aan-de-bak.  

Advertentie van Kansrijk en Kickstart om op 16 april gratis advies te krijgen over werken en leren