Duurzame bedrijven dagen

Binnenkort vinden weer de duurzame bedrijven dagen plaats. Van 16 t/m 30 november stellen duurzame Alblasserdamse ondernemers hun deuren open voor belangstellenden. Zo inspireren ze elkaar en werken we samen toe naar een duurzaam dorp.

Voor en door ondernemers

Ondernemers die graag willen vertellen over de duurzaamheidsmaatregelen die ze hebben genomen, kunnen zich nog aanmelden via het platform. Tot nu toe hebben twee koplopers op het gebied van duurzaamheid uit ons dorp zich aangemeld. Dat zijn Ford Wensveen en Oceanco. Andere ondernemers zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

Inspiratie opdoen

Ondernemers die juist nieuwsgierig zijn naar welke duurzaamheidsmaatregelen er mogelijk zijn, komen bij de duurzame bedrijven dagen ook aan hun trekken. Zij krijgen de kans om bij anderen een kijkje in de keuken te nemen. Tijdens bijvoorbeeld een rondleiding of een kopje koffie vertellen koplopers hoe het hen is gelukt om bijvoorbeeld hun energierekening te verlagen, hun wagenpark te verduurzamen of hun bedrijfsterrein te vergroenen.

Belangrijk

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken in het ondernemersklimaat. Niet alleen vanwege de aangescherpte wet- en regelgeving, maar ook omdat het leidt tot kostenbesparing en een betere marktpositie. Veel bedrijven zien het belang, maar vinden het lastig om tot een helder stappenplan te komen.

Daarom organiseert het Platform Duurzame Bedrijven de duurzame bedrijven dagen. Door bedrijven met elkaar te verbinden en kennisuitwisseling te bevorderen, kunnen zij gezamenlijk een stap vooruit zetten.