Postactie

In de week van 30 januari tot 3 februari wordt op een groot aantal scholen in Alblasserdam post verzameld voor mensen binnen het dorp. Alle kinderen kunnen een brief, kaart of tekening maken voor iemand die dat goed kan gebruiken óf gewoon voor iemand die ze een blijk van waardering willen geven. Met deze actie wordt er bijgedragen aan een zorgzaam dorp, waarin we oog hebben voor elkaar.

Initiatief

Het initiatief voor deze postactie komt vanuit Jolanda Huigen van het abc-team. Zij ging met dit idee naar scholen en buitenschoolse opvang in Alblasserdam. Ze merkte al snel dat het initiatief ontzettend enthousiast werd ontvangen. "Elke school geeft weer zijn eigen draai aan de actie. Dat is mooi om te zien."

Sorteren

In de week van 6 tot 11 februari zal alle post verzameld worden. Daarna wordt het gesorteerd per wijk. Kinderen uit de bovenbouw die willen helpen bij het sorteren kunnen zich inschrijven via www.abcalblasserdam.nl

Bezorgen

In de week van 13 februari, de week van Valentijn, zal de post bezorgd worden. Dit zal vooral gedaan worden door de kinderen van de buitenschoolse opvang.

Post

De post mag in een envelop met daarop duidelijk een naam, straatnaam en huisnummer vermeld. Post zonder adres krijgt ook een goede bestemming. Hierover is overleg geweest met de welzijnscoaches van het Brughuis. Alle post vanuit deze actie zal begeleid worden door een klein kaartje met een boodschap vanuit het abc-team en de welzijnscoaches. Hierdoor is de post te herkennen als onderdeel van deze actie. Doet uw school nog niet mee, maar wilt u dat wel graag? Stuur dan een mail naar: jc.huigen-dekker@alblasserdam.nl.

Voor verdere informatie over deze actie kunt u een kijkje nemen op de Facebookpagina van het abc-team.