Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.N.L. Maat - de Jong

De burgemeester van Alblasserdam heeft op woensdag 11 januari 2023 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.N.L. Maat - de Jong (48). Dit gebeurde tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Mevrouw Linda Maat – de Jong is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich al ruim 20 jaar als vrijwilliger veelvuldig inzet voor de Alblasserdamse samenleving. Hieronder een overzicht van haar inzet de afgelopen jaren.

2002-heden: secretaris en bestuurslid van SCCA, de Stichting Cultureel Centrum Alblasserdam, verantwoordelijk voor het toenmalige cultureel centrum De Wipmolen en het huidige sociaal cultureel centrum Landvast met bioscoop.
2016-2019: bestuurslid van Stichting op de Alblas, waar zij vele administratieve en organisatorische werkzaamheden verrichtte in de organisatie van de tweejaarlijkse Gondelvaart en het Concert op de Alblas.
2009-2019: actief lid van Ladies Circle 35 Alblasserwaard. Samen met de overige leden van de activiteitencommissie heeft zij vele evenementen georganiseerd en geld ingezameld voor goede doelen, zoals de Linda Foundation.
2012-heden: vrijwilliger binnen voetbalvereniging Alblasserdam waar zij coördinatie van wedstrijdkleding en wasdiensten verzorgt, de bardiensten inroostert en coördineert en mede-organisator is van evenementen zoals schoolvoetbal, goede doelen toernooi, bingo, boutdraaien tijdens kerst en aankleding van de kantine.