Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

In februari verstuurt SVHW namens gemeente en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via Mijn Overheid en per post.

Twijfelt u over de juistheid van de WOZ-waarde? 

Kijk dan eerst welke gegevens gebruikt zijn voor de waardering van uw woning. Zijn er aanpassingen nodig? Maak dan direct bezwaar via de persoonlijke QR code of digitale link op de brief die bij uw aanslag zit. U kunt ook gebruik maken van het digitale bezwaarformulier op de website van SVHW. Bezwaar maken is zo makkelijk en snel geregeld!

Inloggen in MijnOverheid via DigiD app of sms-controle

MijnOverheid biedt toegang tot berichten, persoonlijke gegevens en lopende zaken van verschillende overheidsorganisaties. 

Bent u voor SVHW aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u uw aanslag lokale belastingen digitaal via de Berichtenbox. Inloggen in de Berichtenbox gaat dit jaar met de DigiD app of met sms-controle.

Ontvangt u uw belastingaanslag liever per post? Meld u zich zelf af bij MijnOverheid. SVHW kan dit niet voor u regelen.

Het gemak van automatische incasso

Inmiddels betaalt 60% van de inwoners en bedrijven uit het werkgebied van SVHW via Automatische incasso. Het voordeel van automatische incasso is dat je in termijnen en op tijd betaalt. Zo worden de financiële lasten gespreid en achterstanden voorkomen. 

Vragen over de lokale belastingen?

Informatie over de lokale belastingen staat op www.svhw.nl. Hier staan ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. Voor degenen die hun vragen liever telefonisch stellen, heeft SVHW van 8 februari tot en met 3 maart de telefonische openingstijden verruimd. SVHW is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.