Update zwembad Blokweer: Het aftellen is begonnen...

Op woensdag 27 december is gestart met het vullen van het water in het zwembad van Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam. Over ongeveer 10 dagen is de zwembadbak weer gevuld met water.

Feitjes

Er gaat 1,3 miljoen liter water in het Alblasserdamse zwembad. Vanaf 27 december om 10:00 uur stijgt het waterniveau met ongeveer 1 cm per uur. Na ongeveer 250 uur oftewel 10 dagen is het bad gevuld. Na het vullen duurt het ongeveer 10 dagen om het water te verwarmen naar een temperatuur van 28 graden.  

Wanneer gaat het bad open?

In de eerste week van januari wordt de uitnodiging voor de opening van het zwembad in Sportcentrum Blokweer verstuurd. De verwachting is dat er op maandag 29 januari weer gezwommen kan worden. 

Terugblik in het kort

In het voorjaar van 2022 bleek dat er sprake was van roestvorming in de zwembadbak. Daardoor kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. Het bad moest worden gesloten.

Daarna is de gemeenteraad betrokken bij de toekomst van het zwembad. Zij kozen voor herstel door middel van het plaatsen van een nieuwe betonnen bak. Voor die werkzaamheden hebben ze geld beschikbaar gesteld.

Zwembad Blokweer 1

Zwembad Blokweer 2

Op de foto: Lykele Bokhorst (voorzitter BSSA) en wethouder Freek de Gier