Een goede start met een gezonde broodtrommel

Gezonde voeding is een belangrijke basis om goed te kunnen leren. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen beter presteren op school. Daarom start volgende week de campagne 'Trommel zonder rommel'.

Tips voor gezonde voeding

Van maandag 7 t/m zaterdag 19 augustus is er elke dag van 13.00-16.00 uur een diëtist in de Lidl aanwezig. De diëtist vertelt u graag meer over gezonde voeding en kan u voorbeelden laten zien van broodtrommeltjes met een gezonde inhoud. Ook zijn er tips om op drukke dagen of met een klein budget een gezonde lunchtrommel te maken voor uw kind. Natuurlijk kunt u ook uw eigen vragen over gezonde voeding voor kinderen stellen.

Posters voor alle basisscholen

In de eerste schoolweek ontvangen alle scholen posters en flyers over 'Trommel zonder rommel'. De posters kunnen worden opgehangen in school om extra aandacht te vragen voor gezonde voeding. De flyers kunnen worden uitgedeeld. Een uitgebreide brochure over de campagne vindt u op www.trommelzonderrommel.nl.

Samen maken we gezond gewoon

Alblasserdam sinds 2022 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht. Samen met andere organisaties willen we kinderen en jongeren op allerlei manieren helpen om gezonde keuzes te maken. Wethouder Margreet de Deugd: "Wij vinden het als gemeente belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. Een goede gezondheid is belangrijk om lekker in je vel te zitten, goed te kunnen leren en om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen." Gemeente Alblasserdam werkt daarom samen met partijen uit het dorp om water drinken, bewegen, gezonde voeding en goede slaap bij kinderen te stimuleren.

Trommel zonder Rommel is ontwikkeld door GGD ZHZ in samenwerking met het Voedingscentrum, Jong JGZ, JOGG Zuid-Holland Zuid en GGD West-Brabant.