Grof vuil

Grof afval of grof vuil is afval dat niet mag of niet past in uw (mini)container.

U kunt het grof vuil thuis laten ophalen door HVC. Dat kost € 54,45 inclusief BTW. Grof vuil dat nog te gebruiken is zoals oude meubels, kunt u gratis laten ophalen door Kringloopbedrijf Opnieuw&Co. U kunt het afval ook wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit is gratis.

Grof vuil zelf wegbrengen

Bij HVC leent u voor twee uur gratis een aanhangwagen. De aanhangers staan bij DUDO Aanhangwagens in Dordrecht (078-6160778) en bij Opnieuw&Co in Zwijndrecht (078-6417966). Vrijwilligers van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) kunnen grof vuil wegbrengen voor mensen die slecht ter been zijn en geen auto kunnen rijden. U belt de SWA via 078-2021220.

Grof vuil laten ophalen

U kunt uw grof vuil tegen betaling laten ophalen. Maak online een afspraak of neem contact met de klantenservice van HVC. Zet het grof vuil op de afgesproken dag voor 07.30 uur aan de stoeprand volgens de regels die op de afsprakenkaart staan. Als u het afval niet op de goede manier klaarzet wordt het niet meegenomen. U moet het dan dezelfde dag nog weghalen.

Afvalkalender

In de digitale afvalkalender leest u wanneer HVC uw afval ophaalt. Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur kunt u ook bellen met de klantenservice via het gratis telefoonnummer 0800 0700. De klantenservice mailen kan via klantenservice@hvcgroep.nl.