Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Waardig afscheid

  18 mei 2022

  Op 6 mei verloren vier jonge mensen in Alblasserdam het leven en raakten anderen gewond. Ik omschreef deze dag al een aantal keren als inktzwart.

 • Afscheid

  04 mei 2022

  Als de voortekenen niet bedriegen is mijn laatste maand als wethouder in Alblasserdam aangebroken en is dit dus mijn laatste column.

 • Aandacht voor elkaar

  23 maart 2022

  Begin dit jaar schreef ik een column met als titel 'Aandacht voor elkaar belangrijker dan ooit'. De aanleiding was natuurlijk corona en wat de pandemie heeft betekend voor veel mensen. Opnieuw worden wij gevraagd om zorg en aandacht te hebben voor onze medemens. Nu vanwege de vreselijke oorlog in Oekraïne en de enorme vluchtelingenstroom die daarvan het gevolg is.

 • Een nieuwe lente, een veilige haven

  16 maart 2022

  Twee jaar duurde de coronapandemie tot nu. Met grote effecten op de samenleving. Op jou en op mij, op u en op uw dierbaren. Op winkels, restaurants, cafés, theaters, bedrijven en instellingen, verenigingen en het verenigingsleven. Op ons allemaal.

 • Kom stemmen!

  09 maart 2022

  Sinds twee weken staat Europa in brand. Oorlog in Oekraïne. Vreselijke beelden vliegen de wereld over en maken diepe indruk. De grootste vluchtelingenstroom binnen Europa is op gang gekomen en zal ook Alblasserdam bereiken.