Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Elke tegel helpt

  20 september 2023

  Vorige week zijn er aan de Blokweersingel de eerste geveltuinen aangelegd bij een tweetal enthousiaste bewoners. "Het is fijn als er wat fleurigheid in de straat komt," zo vertelde een van de bewoners me. Daarnaast is ook de achterliggende doelstelling voor hen van belang, namelijk zorgen dat we meer groen in het dorp krijgen en minder stenen.

 • 100 + 65 dagen burgemeester

  13 september 2023

  Het is een goede gewoonte dat een nieuwe burgemeester na 100 dagen terugkijkt op die eerste periode én daar iets over vertelt. Omdat dit moment aan het begin van de zomervakantie was, doe ik dat nu, na de vakantieperiode. Ik kijk terug op inmiddels 167 dagen. Dat betekent dat ik inmiddels al ruim 5 maanden burgemeester ben van Alblasserdam!

 • Kansrijk Praktijkleren Alblasserdam

  06 september 2023

  Sommige vragen zijn van alle tijden, zoals: hoe laat je iedereen meedoen in onze samenleving? Ook de mensen die aan de rand staan of zich buitengesloten voelen? We zeggen immers steeds: sámen zijn we Alblasserdam. Daarom willen we als gemeente een veilige omgeving bieden waarin iedereen kan meedoen. Dat begint met elkaar zien en accepteren. Daarnaast willen we iedereen de kans bieden om talenten in te zetten en te ontwikkelen.

 • Ruim 150 huizen erbij

  30 augustus 2023

  Hoe was uw zomer? Ik heb genoten van de vakantieperiode en het reces. Na een druk eerste jaar als wethouder, kon ik de accu weer even goed opladen. Ook heb ik de tijd genomen om alvast vooruit te blikken. Want er staat veel op planning dit najaar!

 • Het goud van de samenleving

  15 maart 2023

  De lente staat voor de deur! Overal in grasvelden, tuinen en bermen komen de narcissen en krokussen weer op. Voorzichtig openen ze hun eerste bloemen en tonen ons hun gele, witte en paarse kleurenpracht. Aan de takken van de bomen is de eerste bloesem waar te nemen. En op de kinderboerderij zijn de eerste geiten lammeren geboren.

 • Praat mee over uw wijk en de toekomst

  08 maart 2023

  De Omgevingswet zorgt voor meer duidelijkheid over de ruimte waarin we wonen, werken en leven. Denk aan water, wegen, natuur, monumenten en het bouwen van nieuwe woningen of gebouwen. In deze wet worden bestaande regels samengevoegd en vereenvoudigd.

 • Van A naar B in de Drechtsteden

  15 februari 2023

  Afgelopen zomer, net nadat ik gestart was als wethouder, woonde ik een regionale Smart Delta Drechtsteden bijeenkomst bij waar weerman Gerrit Hiemstra sprak over klimaatverandering. Terwijl ik luisterde dacht ik, ja dit weet ik allemaal wel… we zijn druk bezig met initiatieven om uitstoot te beperken en ik hoef echt niet te horen dat het nog niet genoeg is. Maar niet lang daarna drong zijn verhaal pas echt tot mij door. Denken in algemene maatregelen van de overheid is makkelijk maar niet genoeg. Wat doe ik zelf als bijdrage aan een beter milieu en hoe verklein ik mijn eigen CO2 footprint?