Blik op ons college

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college.

 • Ga eens wat vaker naar de film, samen of alleen

  19 juni 2024

  Soms moet je iets voor de eerste keer doen. Zo ben ik laatst alléén naar de film gegaan in ons eigen Landvast. De bioscopenzalen waren verbouwd en een collega-wethouder tipte me de documentaire Four daughters, die alleen nog op dinsdagavond draaide. Er was geen vergadering, het was lang licht, dus ik kon wel gaan. Ik was nieuwsgierig naar de zalen en de film, maar ik bedacht het laat en daarom ging ik alleen. En dat is goed bevallen. Kijken doe je immers vooral zelf.

 • De Avond4daagse: Een viering van beweging en samenkomen

  12 juni 2024

  Het is weer de tijd van het jaar. De traditionele Avond4daagse, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Wandelbond, trekt van 17 tot en met 20 juni door de straten van Alblasserdam. Dit jaarlijkse evenement, met honderden edities verspreid over het hele land, brengt mensen in beweging – letterlijk en figuurlijk.

 • Laat uw stem horen

  04 juni 2024

  Op 6 juni kunt u stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees parlement. In totaal zijn er 31 zetels te verdelen van de 720 zetels. Met 20 Nederlandse partijen die aan deze verkiezingen meedoen, is er keuze genoeg.

 • Beweeg en sport voor het goede doel

  16 april 2024

  In de aanloop naar de zomer wil ik graag het belang van sporten onderstrepen. Nu de dagen langer worden en de zon vaker schijnt, is dit het perfecte moment om actief te worden en van de buitenlucht te genieten. En niet te vergeten: te werken aan je gezondheid.

 • Het goud van de samenleving

  15 maart 2023

  De lente staat voor de deur! Overal in grasvelden, tuinen en bermen komen de narcissen en krokussen weer op. Voorzichtig openen ze hun eerste bloemen en tonen ons hun gele, witte en paarse kleurenpracht. Aan de takken van de bomen is de eerste bloesem waar te nemen. En op de kinderboerderij zijn de eerste geiten lammeren geboren.

 • Praat mee over uw wijk en de toekomst

  08 maart 2023

  De Omgevingswet zorgt voor meer duidelijkheid over de ruimte waarin we wonen, werken en leven. Denk aan water, wegen, natuur, monumenten en het bouwen van nieuwe woningen of gebouwen. In deze wet worden bestaande regels samengevoegd en vereenvoudigd.

 • Van A naar B in de Drechtsteden

  15 februari 2023

  Afgelopen zomer, net nadat ik gestart was als wethouder, woonde ik een regionale Smart Delta Drechtsteden bijeenkomst bij waar weerman Gerrit Hiemstra sprak over klimaatverandering. Terwijl ik luisterde dacht ik, ja dit weet ik allemaal wel… we zijn druk bezig met initiatieven om uitstoot te beperken en ik hoef echt niet te horen dat het nog niet genoeg is. Maar niet lang daarna drong zijn verhaal pas echt tot mij door. Denken in algemene maatregelen van de overheid is makkelijk maar niet genoeg. Wat doe ik zelf als bijdrage aan een beter milieu en hoe verklein ik mijn eigen CO2 footprint?