Corona: informatie voor ondernemers

Op deze pagina vindt u informatie over regelingen naar aanleiding van het coronavirus die voor Alblasserdamse ondernemers relevant kunnen zijn.

Actuele informatie corona

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn en lees de meest recente nieuwsberichten.

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. 
Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje.
Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.
Lees meer op de website van Rijksoverheid

Verlenging tijdelijke Bbz-uitkering van 1 januari 2022 tot en met 31 maart 2022

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Bbz-uitkering. Deze regeling is verlengd tot en met 31 maart 2022.
Voor een digitale aanvraag kunt u terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). Lees meer op website van de Sociale Dienst Drechtsteden

Kabinet breidt coronasteun uit na directe lockdown

Het kabinet verruimt het economisch steunpakket voor het vierde kwartaal van 2021 om werkenden en ondernemers extra ondersteuning en zekerheid te bieden. Lees meer op de website van Rijksoverheid

Informatie over NOW5

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november 2021 is aangekondigd dat er een NOW5 komt door de aangescherpte coronamaatregelen. Lees meer op de website van Rijksoverheid

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met onze bedrijvencontactfunctionarissen.