Zorg- en welzijnroute

Tijdens deze route gaan leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Alblasserdam op bezoek bij bijvoorbeeld het verzorgingshuis, een fysiotherapiepraktijk of een consultatiebureau.

De Zorg- en Welzijnroute van woensdag 7 oktober 2020 gaat in verband met het coronavirus niet door. Wij willen de zorginstellingen in deze periode niet extra belasten. Ook zorgen de coronamaatregelen ervoor dat wij nu niet veilig de Zorg- en Welzijnroute kunnen houden.

Zorg- en welzijnroute

Tijdens deze route gaan leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Alblasserdam op bezoek bij bijvoorbeeld het verzorgingshuis, een fysiotherapiepraktijk of een consultatiebureau. Deze route is bedacht nadat al een aantal jaren met succes een Techniekroute is gehouden. Leerlingen uit groep 8 gaan dan langs bij technische bedrijven in het dorp. 

Onderwijs en arbeidsmarkt

De voordelen laten zich raden: kinderen maken op jonge leeftijd kennis met een sector waarin nu en in de toekomst veel werkgelegenheid is. Het is bovendien een kennismaking met een mogelijk toekomstige werkgever in de buurt. De Zorg- en welzijnroute past in ons doelom het onderwijs beter te laten aansluiten op de (lokale) arbeidsmarkt.

Zorgmedewerker en patiƫnt