Route 22

Kinderen en jongeren een podium bieden en een fijne jeugd bezorgen. Het zijn de belangrijkste doelen van Route22, een onderdeel van het jeugdbeleid van Alblasserdam.

Zes belangrijke onderwerpen

Route22 draait om zes onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn:

Werken, wonen, voorzieningen, preventie, veiligheid en participatie.

In het kader van Route22 stellen we ons voor elk onderwerp de volgende vragen:

- Wat hebben we in Alblasserdam?
- Wat willen we bereiken?
- Hoe denken jongeren er zelf over?

Om deze vragen te beantwoorden is onderzoek uitgevoerd onder jongeren, het jongerenwerk en betrokken partners. De antwoorden op de vragen zijn de basis voor alle zaken waar we de komende periode mee aan de slag gaan. Dat loopt uiteen van meer mogelijkheden om te sporten tot zorgen voor betere opleidingsmogelijkheden en betere kansen op de woningmarkt. Ook bij het waar maken van onze plannen trekken we samen op met jongeren, het jongerenwerk en betrokken partners.

Voor en door jongeren

Wij betrekken jongeren bij Route22 door samen te werken met het jongerenwerk en de Jongeren Gemeenteraad. Wil je meer weten over de Jongeren Gemeenteraad? Klik dan op de link verderop op deze pagina.

Waarom Route22

De term Route22 is niet zomaar gekozen. Wij richten ons op de jeugd van 0 tot 22 jaar, want met 22 jaar ben je mentaal en fysiek volgroeid. Bovendien is 22 het nummer van de afrit naar Alblasserdam vanaf de snelweg.