'Korte lijntjes goed voor de samenwerking'

Na jaren verlaten de Alblasserdamse wijkagenten begin juni het bureau aan de Goudsbloemstraat. Zij verhuizen naar een nieuw steunpunt in De Rederij, het volledig vernieuwde gemeentehuis.

Jolanda van Putten, operationeel expert wijkagent, heeft er zin in. ,, We krijgen een mooie werkruimte, centraal in Alblasserdam. Bovendien zitten in De Rederij diverse partners van ons waaronder de gemeente. Ik verwacht dat die korte lijntjes goed zijn voor de samenwerking.''

Basisteam Drechtsteden buiten

Naast Jolanda van Putten werken wijkagenten Arjan de Haan, Martin Stam en Barry Windhouwer in Alblasserdam. Het viertal maakt deel uit van het basisteam Drechtsteden buiten van de politie Eenheid Rotterdam. Dit team is actief voor Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. ,,Wij vieren werken vast in Alblasserdam. Dat heeft als voordeel dat wij het dorp en de inwoners kennen en zij ons'', zegt Jolanda van Putten. Als operationeel expert heeft zij een coördinerende rol. Ook houdt ze zich bezig met problematiek die het gebied overstijgt en met diverse veiligheidsthema's.

Bezoek

De wijkagenten werken vanuit steunpunten. Deze locaties zijn niet open voor het publiek. ,,Om bijvoorbeeld aangifte te doen zijn mensen welkom bij het bureau in Papendrecht en in Zwijndrecht'', legt Jolanda uit. ,,Het steunpunt in De Rederij is een uitvalsbasis voor ons vieren en voor collega’s uit het basisteam die in Alblasserdam bepaalde werkzaamheden moeten doen. Bijvoorbeeld surveilleren. We kunnen in De Rederij wel op afspraak bezoekers ontvangen. Dat doen we nu ook in de Goudsbloemstraat. Onze manier van werken verandert niet, alleen zitten we straks in een pand dat weer helemaal van deze tijd is.'' 
Wilt u in contact komen met de wijkagenten? Bel dan 0900 – 8844 of kijk op www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten.

De wijkagenten van Alblasserdam
V.l.n.r. wijkagenten Arjan de Haan, Martin Stam, Jolanda van Putten en Barry Windhouwer. Zij werken binnenkort vanuit De Rederij.