Binnentuin Eksterstraat/Waalsingel

De binnentuin tussen de Eksterstraat en de Waalsingel wordt opgeknapt. Woonkracht10, de SWA en de gemeente Alblasserdam werken samen met de omwonenden aan een plan en de uitvoering.

Wat moet er nog gebeuren?

De werkzaamheden aan het binnenterrein Eksterstraat/Waalsingel zijn zo goed als gereed. Het grond- en straatwerk zijn klaar en beplanting en (fruit)bomen zijn aangebracht. Straks valt er dan ook letterlijk iets te oogsten. In de week van 21 maart 2022 wordt het gras ingezaaid. Voordat we de laatste speeltoestellen plaatsen, zoals een vogelnestschommel en een tennistafel, willen we eerst de grasmat voldoende laten dichtgroeien. Dit zal, afhankelijk van het weer, naar verwachting rond half juni zijn voltooid. Daarna wordt in overleg met buurtbewoners en de SWA een feestelijke opening georganiseerd. Daarover later meer.

Wat is er al gedaan?

GKB uit Barendrecht heeft de achterpaden vervangen en zogenaamde wadi's aangelegd. Die vangen neerslag op en verhelpen daarmee de ervaren wateroverlast. Ook zijn er bruggetjes, een boomstam en stapstenen aangebracht waardoor een speelmogelijkheid voor kinderen is gerealiseerd. Door de geplaatste picknickbanken nodigen we de bewoners uit vaker de openbare ruimte op te zoeken en elkaar daar te ontmoeten.

Inspraak

Na een eerste bijeenkomst in de Ichtuskerk eind 2020 heeft een aantal bewoners aangegeven mee te willen denken over de herinrichting. Daaruit is een definitief ontwerp voortgekomen. Dit is op 27 september 2021 gepresenteerd aan de omwonenden. U kunt het definitief ontwerp downloaden (PDF).