Tijdelijke afsluiting Van Eesterensingel thv de Baandersstraat

Op maandag 12 september 2022 start aannemer Hak Kraanverhuur en Grondverzet BV in opdracht van de gemeente Alblasserdam met het vervangen van de riolering en de bestrating in de Baandersstraat. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk de Van Eesterensingel ter hoogte van de Baandersstraat tijdelijk af te sluiten en het verkeer om te leiden. De afsluiting duurt van maandag 12 september 09.00 uur tot 16 september 16.00 uur. De afsluiting geldt voor zowel overdag, als in de avond en nacht.

Omleiding

Verkeer komend vanaf de Oude Torenweg wordt omgeleid via de Parallelweg en de Blokweerweg. Verkeer komend vanaf De Helling wordt omgeleid via de Haven en de Blokweerweg. Qbuzz rijdt tijdens deze omleiding een aangepaste route. Wij adviseren u de routeinformatie van Qbuzz in de gaten te houden.

Werkzaamheden

Een onderdeel van de werkzaamheden is het aanleggen van een drainage transportleiding voor het afvoeren van schoon regenwater en in droge periodes het laten instromen van water om het bodemwaterpeil in stand te houden. De leiding loopt door de Van Eesterensingel en wordt verbonden met de singel.

Havenfestival

Deze omleiding heeft geen gevolgen voor het programma van het Havenfestival.