Gemeente gaat asfalt in bocht Oost-Kinderdijk opruwen als tijdelijke oplossing

De gemeente Alblasserdam gaat vandaag, 28 september, het asfalt in de bocht van Oost-Kinderdijk opruwen om meer ongevallen in de bocht te voorkomen. Dit is een tussenmaatregel. Er zal hierdoor gedurende de dag enige verkeershinder ontstaan. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het opruwen zal voor de avondspits klaar zijn.

De gemeente gaat op korte termijn het asfalt van de gehele bocht vervangen. Dit is een van de maatregelen. Deze directe maatregel wordt getroffen nadat er gisteren weer een auto uit de bocht is geslipt.

Wethouder Marten Japenga zegt hierover: "De veiligheid is in geding en ik voel namens de gemeente de noodzaak om nu maatregelen te nemen."

In gesprek met de werkgroep

Er is op 11 juli een bewonersavond geweest. Samen met een werkgroep van bewoners en gemeente gaan we verder op zoek naar de beste en meest doeltreffende maatregelen. Wat is er precies mis, welke snelheden worden er gereden en onder welke omstandigheden vinden deze ongelukken plaats. Deze bevindingen willen we in een werkgroep met bewoners verder bespreken. Omdat er in de tussentijd ongelukken blijven gebeuren, hebben we besloten om een directe maatregel te treffen. Het gesprek met de werkgroep zetten we voort, omdat we het als gemeente erg belangrijk vinden dat zij zich weer veilig voelen.

Werkzaamheden

Het opruwen van het asfalt houdt in dat de bovenlaag ruwer wordt gemaakt, zodat de voertuigen meer grip krijgen in de bocht. Ook staan er borden met slipgevaar en is er een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Oost-Kinderdijk bocht opruwen