November 2022

 • Bouw 20 sociale huurappartementen van start

  03 november 2022

  Op het terrein van de voormalige kantine van korfbalvereniging CKC in Alblasserdam is begonnen met de bouw van 20 nieuwe sociale huurappartementen. Deze week sloegen woningbouwcorporatie Woonkracht10, aannemer Bébouw Midreth en wethouder De Gier samen de eerste paal.

 • Raad akkoord met begroting

  10 november 2022

  Afgelopen dinsdag is de raad akkoord gegaan met de begroting voor komend jaar.

 • Natuurvriendelijke oevers aangelegd bij de Rembrandtlaan

  11 november 2022

  Op de overgang van de Rembrandtlaan en de Vondellaan in Alblasserdam heeft de gemeente natuurvriendelijke oevers aangelegd. Een natuurvriendelijke oever is een geleidelijk aflopende oever die helpt om wateroverlast te voorkomen en zorgt voor meer biodiversiteit.

 • Pleegzorg in het zonnetje

  08 november 2022

  Dit jaar is de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november. Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De huidige pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

 • Bewoners kiezen ontwerp speelplek Drentsehof

  15 november 2022

  Donderdagmiddag hebben kinderen, ouders en omwonenden gestemd voor de inrichting van de speelplek in de Drentse buurt. Het winnende ontwerp bevat onder meer veertien speeltoestellen, een speelwadi gecombineerd met een waterparcours en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Aannemer Kompan mag de speelplek op die manier gaan maken.

 • Vogelgriep vastgesteld in Stolwijk

  23 november 2022

  Op een pluimveebedrijf in Stolwijk is vogelgriep vastgesteld. Alblasserdam ligt hemelsbreed binnen 10 km afstand. Daarom is er een vervoersverbod van kracht. Ook vragen we inwoners om alert te zijn.